Την ανάγκη να αλλάξει το μείγμα πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, τόνισε ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ε.Ε., Χορστ Ραϊχενμπαχ.

Μιλώντας στο ΔΣ του ΕΒΕΑ ο κ. Ραϊχενμπαχ έκανε λόγο για μεγάλες θυσίες των Ελλήνων, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει σε ατή τη στρατηγική που έχει οδηγήσει σε καταβαράθρωση της ζήτησης. Υποστήριξε μάλιστα ότι το βάρος στο διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων είναι διπλάσιο σε σχέση με των Πορτογάλων και τριπλάσιο σε σχέση με των Ισπανών.

Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι τις επόμενες ημέρες θα αρθούν οι όποιες αμφιβολίες για την συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ: «Ποιος θέλει να επενδύσει αν δεν υπάρχει η βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη», αναρωτήθηκε.

Εκτίμησε ότι το θέμα το PSI θα επιλυθεί αν όχι τις επόμενες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες προσθέτοντας ότι αφού υπογραφεί και το νέο μνημόνιο τότε θα πρέπει να επανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες ώστε να τονώσουν τη ρευστότητα και την οικονομία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο επίκεντρο του έργου της βρίσκεται η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης ενώ στο θέμα της φορολογίας η ομάδα δράσης συνεργάζεται με το ΔΝΤ. Ο κ. Ραϊχενμπαχ ζήτησε την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων λέγοντας ότι υπάρχει σχετικός νόμος αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα.