Εξηγήσεις για το σάλο που δημιούργησαν οι δηλώσεις του, για τους έντεκα βουλευτές που εμφανίστηκαν με μειωμένες καταθέσεις έως και 400.000 ευρώ, έδωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Βαγγέλης Αργύρης.

«Όντως η σκιά πέφτει και στους 300 βουλευτές, όμως όταν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα θα διαλυθούν και οι σκιές» ανέφερε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «αναλαμβάνω την ευθύνη της σύγχυσης. Η κριτική που μου ασκήθηκε είναι δίκαιη ως προς τη σύγχυση που προκάλεσε, αλλά όχι ως προς την ουσία».

Πάντως, σημείωσε ότι έχει ζητήσει ήδη να ταυτοποιηθούν οι έντεκα βουλευτές από τους ορκωτούς λογιστές και εκτίμησε ότι σε λίγες μέρες θα είναι στη διάθεση της επιτροπής τα αποτελέσματα.

Ο κύριος Αργύρης παραδέχθηκε ότι από χθες τον προσέγγισαν πολλοί βουλευτές οι οποίοι εξέφραζαν την ενόχληση τους για το γεγονός ότι «στοχοποιήθηκαν», ωστόσο σχολίασε με δεικτικό τρόπο τις αντιδράσεις, αλλά και κάποιες δηλώσεις που έγιναν, μεταξύ αυτών και του κυρίου Πρωτόπαππα τονίζοντας «τα άκουσα όλα. Τι να κάνουμε; Έχουμε και πολιτικά καλλιστεία. Μέχρι χθες, τρώγανε και πίνανε μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου, σε εμένα θα σταματήσουν;».

Ερωτηθείς για το εάν όντως ο κ. Πάγκαλος όφειλε στο πόθεν έσχες να καταγράψει, που ξόδεψε τα 449.000 ευρώ, τόνισε ότι δεν όφειλε γιατί αυτά τα ποσά καταγράφονται στην φορολογική του δήλωση. Μάλιστα, όπως ανέφερε, δεν επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης καθώς «δεν προέκυψε θέμα Πάγκαλου».

«Εγώ μετράω πόντο πόντο κάθε μου δήλωση και κάθε μου πράξη. Το ηπειρώτικο κεφάλι γυρνά πρώτα προς τα πίσω κι μετά προς τα μπροστά», τόνισε, καταλήγοντας ο κύριος Αργύρης.