Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί επανέλαβε σήμερα ότι «έχει εμπιστοσύνη» στη στερεότητα της ιταλικής οικονομίας, που κάτω από αυτή την οικονομική συγκυρία απειλείται από μετάδοση της κρίσης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Επισήμανε ταυτοχρόνως ότι «με ενδιαφέρον έλαβε υπόψη» τα νέα μέτρα για την αντιμετώπισης της κρίσης, που η ιταλική κυβέρνηση παρουσίασε επ’ ευκαιρία της συνόδου κορυφής της G20.

«Θέλω να δηλώσω ότι έχω εμπιστοσύνη στην οικονομία της Ιταλίας, μια από τις ισχυρότερες στον πλανήτη. Είναι η τρίτη σε μέγεθος ευρωπαϊκή οικονομία, η έβδομη ή η όγδοη σε μέγεθος παγκοσμίως. Η Ιταλία, έχει μια απολύτως αξιοσημείωτη παράδοση επιχειρηματικότητας», επισήμανε ο πρόεδρος της Γαλλίας στις Κάννες, όπου πρόκειται με ένα δείπνο εργασίας να ολοκληρωθεί αύριο η σύνοδος κορυφής του G20.

«Το θέμα δεν έγκειται τόσο στο περιεχόμενο της δέσμης των οικονομικών μέτρων (που αναγγέλλει η κυβέρνηση της Ιταλίας), παρά στο πότε αυτά θα υλοποιηθούν πάνω σε αυτό συνεργαζόμαστε ήδη με τις ιταλικές αρχές», σημείωσε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος.

«Ένα μήνυμα πρέπει να στείλουμε, το μήνυμα της αξιοπιστίας», υπογράμμισε συγχρόνως. «Έχει αποφασίσει η ευρωζώνη τα πράγματα να τα φέρει υπό έλεγχο πράττοντας το δέον, οδηγώντας στο τέλος την υλοποίηση μιας πολιτικής», υπογράμμισε τέλος ο πρόεδρος Σαρκοζί.