Η Ελλάδα «έκλεψε» στο δρόμο προς την ένταξή της στο ευρώ, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος των Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) στη Γερμανία κατηγορώντας την Άνγκελα Μέρκελ για τα σχέδια διάσωσης των υπερχρεωμένων κρατών της ευρωζώνης.

«Δεν είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε μηδενικό χρέος εδώ και συνολικό χρέος αλλού», δήλωσε στην ετήσια διάσκεψη του κόμματος, ο ηγέτης της CSU Χορστ Σιχόφερ, αντιπαραβάλλοντας τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό της Βαυαρίας με τη στάση ορισμένων εταίρων της ευρωζώνης.

Οι Βαυαροί εταίροι της ‘Ανγκελα Μέρκελ σκληραίνουν τη στάση τους ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος πασχίζει να κρατήσει ι τον κεντροδεξιό συνασπισμό της ενωμένο καθώς η κρίση χρέους της ευρωζώνης βαθαίνει και απειλεί την ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας.

Η Γερμανίδα Υπουργός Δικαιοσύνης του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), που μετάσχει του κυβερνητικού συνασπισμού της χώρας, κάλεσε τα μέλη του κόμματός της να στηρίξουν την Άνγκελα Μέρκελ στις επιλογές της για τη διάσωση της ευρωζώνης. Ειδάλλως, όπως είπε η Υπουργός, το FDP κινδυνεύει να καταστεί ακατάλληλο να κυβερνήσει τη χώρα. Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Υπουργός Οικονομίας, Φ. Ρέσλερ, είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Γερμανίδας Καγκελαρίου με το σχόλιο του περί «συντεταγμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας».

Η πολιτική κρίση στη Γερμανία, με κύριο άξονα τις γερμανικές παρεμβάσεις για διάσωση των υπερχρεωμένων κρατών της ζώνης του κοινού νομίσματος, βαθαίνει. Οι περιφερειακές εκλογές προκάλεσαν σοβαρά πλήγματα στην κυβέρνηση των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίδας Καγκελαρίου. Ωστόσο, η υπερψήφιση της ενίσχυσης του EFSF, κατά συντριπτική πλειοψηφία, από τη γερμανική Βουλή, έδωσε στη Γερμανίδα Καγκελάριο ένα πολιτικό έρεισμα να προωθήσει τα σχέδια διάσωσης του ευρώ και των χρεωμένων χωρών της ευρωζώνης.

Πηγή: 24h.gr