Με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου συναντώνται σήμερα, στο υπουργείο Οικονομικών, οι ελεγκτές της τρόικας, οι οποίοι την επόμενη εβδομάδα θα συντάξουν την προκαταρκτική αναφορά με τα συμπεράσματά τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Η αναφορά θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον, προκειμένου να συνταχθούν τα πορίσματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βάσει των οποίων θα εκταμιευθεί στις 13 Σεπτεμβρίου η δεύτερη δόση, ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ανάμεσα στις «συστάσεις» στις οποίες προχώρησε η τρόικα μετά τις συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης και στελέχη του οικονομικού επιτελείου, είναι η άμεση εξυγίανση των ελλειμματικών ΔΕΚΟ, η πάταξη της γραφειοκρατίας, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και υπηρεσιών, η τοποθέτηση ορκωτών ελεγκτών σε νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία και ΟΤΑ και η περαιτέρω ευελιξία στην αγορά εργασίας. Επίσης, οι ελεγκτές ζήτησαν να ενισχυθεί ο εισπρακτικός μηχανισμός, ώστε να καλυφθεί η υστέρηση στα έσοδα.