Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα επακόλουθα των νέων μέτρων, που ελήφθησαν από την Αθήνα για να ικανοποιήσει τους δανειστές της, θα πρέπει να αξιολογηθούν περαιτέρω, αλλά χαιρέτισε τις «σημαντικές αποφάσεις».

«Η Ελλάδα έλαβε σημαντικές αποφάσεις αυτές τις τελευταίες εβδομάδες και μέχρι και χθες», υπογράμμισε ο Ρεν σήμερα κατά την άφιξή του στο Λουξεμβούργο, όπου συμμετέχει στη σύνοδο των υπουργών οικονομικών της ζώνης του ευρώ.

«Οι ομάδες μας βρίσκονται στην Αθήνα, η αποστολή συνεχίζει το έργο της για την αξιολόγηση των μέτρων που ελήφθησαν από την ελληνική κυβέρνηση», υπενθύμισε.

Ωστόσο ο κ. Ρεν υπογράμμισε ότι είναι «σημαντικό η Ελλάδα να νομοθετήσει σχετικά με τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση» κατά τη διάρκεια του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου χθες Κυριακή.

«Φαίνεται ότι η Ελλάδα πιθανώς να μην μπορέσει να εκπληρώσει τους προδιαγεγραμμένους για φέτος και το επόμενο έτος στόχους. Τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα δεν επαρκούν για την επίτευξη όλων των δημοσιονομικών στόχων», σημείωσε ο κ. Ρεν.