«Η Ελλάδα ήταν και θα είναι στην Ευρωζώνη». Αυτό φέρεται να είπε ο κ. Βόλφγκανκ Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, στον ομόλογό του, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, στην σημερινή τους συνάντηση στην Ουάσιγκτον. «Η Ευρωζώνη είναι σε θέση να προστατεύσει τον εαυτό της», ανάφερε ο κ. Σόιμπλε.

Οι δύο άνδρες υπογράμμισαν τη σημασία της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου για την κρίση χρέους στην Ελλάδα, αλλά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι «οι αποφάσεις της εξειδικεύονται».

Παρόλα αυτά από κοινού και οι δύο υπουργοί απέρριψαν οποιοδήποτε ενδεχόμενο για ελληνική χρεοκοπία. Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα «δεν πρόκειται ποτέ να αφήσει έστω και ένα ελληνικό τίτλο ακάλυπτο».

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε ότι «θα κάνουμε τα πάντα να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, καθώς επιθυμούμε διαχειρίσιμο χρέος», αλλά συμπλήρωσε ότι τόσο η Τρόικα, όσο και άλλοι αξιωματούχοι, θεωρούν διαχειρίσιμο το χρέος της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο πλαίσιο της συνόδου του G20 στην Ουάσιγκτον, ο Ευρωπαίος επίτροπος, Όλι Ρεν, απέρριψε επίσης το ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι των ΗΠΑ, όπως και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιθνερ, εκφράζουν τον εκνευρισμό τους, σύμφωνα με πληροφορίες, για τους χειρισμούς από την Ευρωζώνη για την κρίση χρέους.

Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, συνομίλησε σήμερα 28 φορές με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, ζητώντας «να αναλάβει τις ευθύνες της για την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω του ελληνικού χρέους, διότι, όπως φέρεται να είπε, δεν απειλείται μόνο η Ευρωζώνη αλλά και η παγκόσμια οικονομία».

Πηγή: 24h