Καμία απόφαση δεν λήφθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μετά την ενημέρωση που έκανε ο Πολ Τόμσεν, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε ότι κατά τη συνεδρίαση ενημερώθηκαν τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου για τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας.

Όπως επισήμανε, αυτή ήταν μια από τις «τακτικές άτυπες ενημερώσεις» του Συμβουλίου, «χωρίς να ληφθεί απόφαση στη συνάντηση».

Τέλος, τόνισε ότι τα μέλη του Συμβουλίου θα συνεχίσουν το έργο τους μαζί με τις ελληνικές αρχές και με τους ευρωπαίους εταίρους τους, με πρόθεση να ολοκληρωθεί η πέμπτη αναθεώρηση του προγράμματος για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Οικονομικοί αναλυτές παρουσιάζουν διάφορες ερμηνείες, τόσο για το τι θα πράξει το ΔΝΤ, όσο και για τις επόμενες κινήσεις της Ουάσιγκτον σε σχέση με την κρίση χρέους στην ευρωζώνη. Από τη μια, υπάρχει «θετική υποδοχή» για τις τελευταίες «αποφασιστικές κινήσεις» της ελληνικής κυβέρνησης, όπως υπογραμμίζεται, και από την άλλη, εξακολουθούν να προβάλλονται απόψεις περί χρεοκοπίας.

Στις σχετικές αναφορές και αναλύσεις, γίνεται ιδιαίτερη επισήμανση στη συμμετοχή του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών στο ECOFIN της ερχόμενης Παρασκευής, η οποία αποδεικνύει, όπως τονίζεται, το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την επίλυση της ελληνικής και κατ’ επέκταση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, η οποία έχει αρνητικές συνέπειες στην αμερικανική οικονομία.