Η Ελλάδα θα πρέπει να καλύψει στον προϋπολογισμό του 2012 την φετινή απόκλιση του στόχου για το έλλειμμα, ενώ θα πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές της, τονίζουν πηγές της ευρωζώνης μιλώντας το Reuters. «Εάν δεν υπάρξει μια θετική έκθεση από την τρόικα, δεν θα δοθεί η 6η δόση του δανείου», ένας αξιωματούχος της ευρωζώνης, που συμμετέχει στις συνομιλίες και κρατά την ανωνυμία του δήλωσε το πρακτορείο.

Το Reuters σημειώνει ότι το έλλειμμα προϋπολογισμού της Ελλάδας το 2011 θα είναι τουλάχιστον μία ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ υψηλότερο σε σχέση με το 7,6% του ΑΕΠ που είχε συμφωνηθεί στο πλαίσιο της έκτακτης στήριξης που έλαβε η χώρα. «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν να καλύψουν τη διαφορά το 2011σε μόλις τρεις μήνες», συνέχισε ο αξιωματούχους.«Ωστόσο η ψαλίδα πρέπει να κλείσει και δεν μπορεί να υπάρξει αναθεώρηση των ευρύτερων στόχων που ορίζονται από τη συμφωνία παροχής δανείων».

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αναθεώρηση των στόχων ή της προθεσμίας που δίνεται για την επίτευξή τους. Χρειαζόμαστε μια ξεκάθαρη εξήγηση πως θα μπορέσει να πετύχουν τους στόχους τους καθώς έχουμε αρχίσει να κουραζόμαστε να κάνουμε την ίδια συζήτηση κάθε τρεις μήνες», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι διαβεβαιώσεις που χρειαζόμαστε δεν είναι απλώς κάποια νούμερα στο χαρτί. Χρειαζόμαστε ξεκάθαρα σημάδια ότι είναι ικανοί αλλά και πρόθυμοι», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναλάβει άμεσα δράση τις επόμενες εβδομάδες και να μην αρκείται ξανά σε υποσχέσεις.

Πηγή: 24h.gr