Συνεδριάζει σήμερα η διοικούσα επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η νομισματική πολιτική της αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο επικαλούμενο αναλυτές της αγοράς.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της διοικούσας επιτροπής αναμένεται να βρεθεί η κλιμακούμενη κρίση κρατικού χρέους στην ευρωζώνη, όπως αυτή εκδηλώνεται με τη σημαντική αύξηση των αποδόσεων των ιταλικών, ισπανικών αλλά και τελευταία και γαλλικών ομολόγων.

Στο θέμα αυτό αναμένεται να επικεντρωθεί και ο επικεφαλής της Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 15:30 ώρα Ελλάδος.

Στην τελευταία συνεδρίασή της πριν από ένα μήνα, η ΕΚΤ είχε αυξήσει το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης στο επίπεδο του 1,50%, στο πλαίσιο προσπάθειας αναχαίτισης των πληθωριστικών τάσεων στην ευρωζώνη. Σύμφωνα με στοιχεία του μηνός Ιουλίου, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη αποκλιμακώθηκε στο επίπεδο του 2,50%, έναντι 2,70% το προηγούμενο διάστημα, αλλά υψηλότερα από το καταστατικό όριο της ΕΚΤ που είναι στο 2%.