Η κατάσταση στην Ελλάδα και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης αποτελεί μια σοβαρή απειλή για την οικονομική ανάκαμψη και η ΕΕ πρέπει να ολοκληρώσει τις προσπάθειες για βελτίωση της οικονομικής διακυβέρνησης, δήλωσε ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν.

«Στο μυαλό μου, υπό το τρέχον πλαίσιο της επιδεινούμενης κρίσης χρέους (που εμφανίζει) εντεινόμενα συστημικά χαρακτηριστικά, η επίτευξη συμφωνίας είναι εξαιρετικής σημασίας», δήλωσε ο κ. Ρεν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, αναφερόμενος στο πακέτο μέτρων που απαιτούνται ώστε να βελτιωθεί η οικονομική διακυβέρνηση.

Η κατάσταση στην Ελλάδα και αλλού στην ευρωζώνη «αποτελεί σοβαρή απειλή μετάδοσης για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης», σύμφωνα με τον κ. Ρεν, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους ηγέτες της ΕΕ να οριστικοποιήσουν το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για να αποτρέψουν τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ολοκληρωθεί το 99% του deal.