Το πακέτο στήριξης για την Ελλάδα θα βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο της συνάντησης ανώτατων στελεχών από τον χρηματοπιστωτικό χώρο που θα γίνει στο Παρίσι. Στόχος είναι να βρεθεί λύση για τους όρους συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.

Βάση της συζήτησης είναι το γαλλικό σχέδιο για τη διαμόρφωση ελκυστικότερων όρων για τη συμμετοχή των ιδιωτών. Επί της ουσίας, η συζήτηση αφορά το ποσοστό των τίτλων που θα μετακυλιστούν(rollover), το ύψος των επιτοκίων των νέων τίτλων, πιθανή επαναγορά ελληνικών ομολόγων και άλλα τεχνικά θέματα.

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα ενώ από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχει η Εθνική Τράπεζα, η οποία έχει αναλάβει πρωτοβουλίες .

Σύμφωνα με την γαλλική πρόταση, για κάθε 100 μονάδες ελληνικού χρέους που λήγει από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι και τα μέσα του 2014, οι ομολογιούχοι θα λαμβάνουν τις 30 μονάδες σε ρευστό και τις 50 μονάδες σε 30ετή ομόλογα του ελληνικού δημοσίου με επιτόκιο ίσο με 5,5% συν ένα επιπρόσθετο επιτοκιακό περιθώριο από 0% μέχρι 2,5% κατά μέγιστο όριο και 20 μονάδες σε ομόλογα μηδενικού κουπονιού (zero coupon) από τη Γερμανία ή άλλες χώρες, με πιστοληπτική διαβάθμιση «ΑΑΑ», τα οποία θα εγγυώνται την πληρωμή του κεφαλαίου των 30ετών ελληνικών ομολόγων στη λήξη.