Άρθρο με τον δεικτικό τίτλο «Οι Βρετανοί θέλουν να παγώσουν τον προϋπολογισμό της Ε.Ε», περιλαμβάνει η πιο πρόσφατη έκδοση της γερμανικής Financial Times.

Η εφημερίδα κάνει επίκληση των δηλώσεων του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ντέιβιντ Λίντινγκτον. Ο Βρετανός υπουργός φέρεται να δήλωσε ότι, η Βρετανία επιθυμεί να μπλοκάρει όχι μόνο τη χορήγηση χρημάτων από τα κράτη – μέλη προς την Ε.Ε, αλλά και την θέσπιση νέων ευρωπαϊκών φόρων.

Ο κ. Λίντινγκτον, για πολλοστή φορά, δήλωσε ότι η Μ. Βρετανία δεν πρόκειται να έχει συμμετοχή στην προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας. Η περίπτωση της Ιρλανδίας είναι ξεχωριστή, είπε. «Υπάρχει στενή οικονομική δικτύωση και ιστορικοί δεσμοί», τόνισε.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων υποστήριξε ότι, η απόφαση της Μ. Βρετανίας να μη γίνει μέλος της ζώνης του ευρώ δικαιώθηκε από τις εξελίξεις.

«Εάν η Ε.Ε απαιτεί από τα κράτη – μέλη δημοσιονομική εξυγίανση, ενώ η ίδια προτείνει μία αύξηση του προϋπολογισμού της τάξης του 5%, τότε οι πολίτες αδυνατούν να το κατανοήσουν», δήλωσε. «Αυτό που ζητά η Ε.Ε. είναι απλά μη ρεαλιστικό», συμπλήρωσε.