Σε μια εποχή που η Ελλάδα «κυνηγάει» τις επενδύσεις προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, μια εταιρεία συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της χώρας, απασχολώντας 1.500 εργαζόμενους, υποστηρίζοντας παράλληλα πάνω από 28.000 θέσεις εργασίας!

Ο λόγος για την Coca-Cola Τρία Έψιλον, η οποία με σταθερή παρουσία από το 1969, δημιουργεί αξία για τη χώρα και την ελληνική αγορά, μέσα από τη συνολική της δραστηριότητα, τη συμβολή της στην ανάπτυξη και την απασχόληση, τη δέσμευση για την προστασία του περιβάλλοντος και την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

Η συμβολή της εταιρείας αποτυπώνεται ανάγλυφα στο infographic που μπορείτε να δείτε παρακάτω…

Infographic

Όπως φαίνεται και στο infographic, η Coca-Cola Τρία Έψιλον διατηρεί 1.500 εργαζόμενους, ενώ υποστηρίζει περισσότερες από 28.000 θέσεις εργασίας με τη δραστηριότητά της σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, παράγει το 96% των προϊόντων της στις μονάδες της στην Ελλάδα, ενώ εξάγει το 6% του συνολικού όγκου παραγωγής της.

Διατηρεί σημαντική παρουσία στη χώρα, με ένα ισχυρό πρόγραμμα επενδύσεων. Για το 2015, οι επενδύσεις που υλοποιεί ανέρχονται σε 28,5 εκατ. ευρώ ενώ την τριετία 2012-2014 οι συνολικές επενδύσεις στη δραστηριότητά της ανήλθαν σε 37,1 εκατ.

Επιπλέον, η εταιρεία συνεργάζεται με περισσότερους από 4.500 έλληνες παραγωγούς και προμηθευτές. Σε αυτούς αναλογεί το 90% της ετήσιας δαπάνης των προμηθειών της. Η ετήσια δαπάνη προμηθειών από ελληνικές επιχειρήσεις κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ, ενώ ο μέσος όρος των ετήσιων αγορών για τους χυμούς ανέρχεται σε 13 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η Coca-Cola Τρία Έψιλον για την παραγωγή των χυμών και των αναψυκτικών της αξιοποιεί 50.000 τόνους ελληνικών φρούτων στηρίζοντας έμπρακτα την εγχώρια παραγωγή.

Προστασία του περιβάλλοντος

Σημαντική είναι και η δράση της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην προστασία του περιβάλλοντος, με προγράμματα που σχεδιάζει και στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και εξοικονομούν φυσικούς πόρους.

Με το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» που υλοποιεί από το 2008 έως και σήμερα, σε 28 νησιά του Αιγαίου έχουν εγκατασταθεί: 3 μονάδες πόσιμου νερού και 50 συστήματα συλλογής βρόχινου, εξοικονομώντας ετησίως περισσότερα από 62.465.000 λίτρα νερού. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον συμβάλει στη βελτίωση της ζωής για περισσότερους από 45.000 κατοίκους σε περιοχές με λειψυδρία.

Ανταπόκριση στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας

Τέλος, απαντώντας σε ουσιαστικές ανάγκες της κοινωνίας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και σχεδιάζει μακροχρόνια προγράμματα. Από το 2012 με το πρόγραμμα «Το Σχολείο Που Θέλεις» έχει βελτιώσει τις σχολικές υποδομές σε 10 σχολεία της περιοχής της Θεσσαλονίκης. Συνολικά, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, έχει προσφέρει ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον σε 3.400 μαθητές έχοντας επενδύσει έως σήμερα πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Φέτος, η Coca-Cola Τρία Έψιλον ανακαίνισε δύο ακόμα σχολεία σε Αθήνα (17ο Γυμνάσιο- Λύκειο στο Μετς) και Θεσσαλονίκη (1ο Γυμνάσιο Ευόσμου) όπου συνολικά περισσότεροι από 4.200 μαθητές απολαμβάνουν ένα πιο ευχάριστο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον σε 12 πλέον ανακαινισμένα σχολεία.