Για ακόμα μια φορά, άλλος ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος θέτει ως προτεραιότητα ύψιστης σημασίας για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων την εθνική συναίνεση στη χώρα μας.

Μετά τη συνάντηση που είχε με το Γιώργο Παπανδρέου, ο Χέρμαν Φαν Ρομπέι δήλωσε ότι «δεδομένων της έκτασης, της ισχύος και της φύσης των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, η εθνική συναίνεση είναι προαπαιτούμενο για την επιτυχία».

Ο κ. Ρομπέι εξέφρασε την ισχυρή του υποστήριξη στον Έλληνα πρωθυπουργό στην «άνευ προηγουμένου» προσπάθειά του να μετασχηματίσει την ελληνική οικονομία, αναγνώρισε την πρόοδο, που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα και υπογράμμισε την ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει σε προσπάθειες περαιτέρω προσαρμογής.

«Το πακέτο των μέτρων, που έχει συμφωνηθεί από την κυβέρνηση και την τρόικα σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να υποστηριχθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο», είπε ο κ. Ρομπέι προσθέτοντας με νόημα ότι «αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την επόμενη εκταμίευση στα μέσα Ιουλίου».

Αναφορικά με την παροχή επιπλέον βοήθειας προς τη χώρα μας, δήλωσε ότι «εργαζόμαστε πάνω σε μια μεσοπρόθεσμη στρατηγική, συμπεριλαμβανομένης και της εθελοντικής εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα, στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε χθες από το Eurogroup».