Το ένα ρεκόρ µετά το άλλο σπάνε οι αποδόσεις των προθεσµιακών καταθέσεων, καθώς τα επιτόκια έχουν σκαρφαλώσει ακόµη και πάνω από το 5%. Μάλιστα, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται διατεθειµένη να συνεχίσει το κύµα ανόδου στο βασικό επιτόκιο του ευρώ, οι ελληνικές τράπεζες αναµένεται να συνεχίσουν τον κύκλο του ακριβού χρήµατος.

Όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα», το Ταµείο Παρακαταθηκών και ∆ανείων διαθέτει νέα 16µηνη προθεσµιακή κατάθεση µε επιτόκιο που ξεκινά από το 4,2% και φτάνει στο 6,3%. Η απόδοση στο 16µηνο είναι 5,21% και το ελάχιστο ποσό κατάθεσης τα 20.000 ευρώ.

Επίσης, η Τράπεζα Πειραιώς στις καταθέσεις προθεσµίας που ανοίγονται µέσω του winbankdirect προσφέρει επιτόκιο 4,25%, ενώ το προϊόν συνδέεται και µε πακέτο υγείας µε ετήσιο κόστος 85 ευρώ. Η Εµπορική Τράπεζα λάνσαρε δύο προθεσµιακούς λογαριασµούς, µε ελάχιστο ποσό κατάθεσης τα 50.000 ευρώ, ενώ η Εθνική Τράπεζα δηµιούργησε τον λογαριασµό Εθνικός Όψεως που λειτουργεί ως ολοκληρωμένο «ταµείο» για τη µμικρομεσαία επιχείρηση και τον ελεύθερο επαγγελματία, µε επιτόκιο 1,5%.