Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να βρίσκεται πίσω από τη διακοπή του σημερινού Eurogroup, καθώς όπως μετέδωσε το Mega, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μαζί με 7 άλλους υπουργούς, ζήτησαν τη διακοπή της συνεδρίασης εξαιτίας της ύπαρξης 2 διαφορετικών προτάσεων.

Ο γερμανός υπουργός, μάλιστα, φέρεται να άσκησε κριτική στο κείμενο των Θεσμών που παρουσιάστηκε στο Eurogroup, καθώς το βρήκε «χαλαρό». Η πρόταση των Θεσμών «προδίδει το Μνημόνιο», φέρεται να δήλωσε, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να περάσει από τα ξένα κοινοβούλια γιατί οι βουλευτές θέλουν πιο σκληρά μέτρα, όπως μετέδωσε η ρεπόρτερ του Mega, Μαρία Δεναξά.

Κατόπιν, μαζί με άλλους 7 υπουργούς ζήτησε τη διακοπή του Eurogroup.

Όπως είπε, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «δεν είναι δυνατόν να συζητάμε 2 προτάσεις», δηλαδή αυτή των Θεσμών και την Ελληνική. Αντίθετα, ο ίδιος ζήτησε από τους θεσμούς να εξετάσουν τις ελληνικές προτάσεις και να τις ενσωματώσουν στο δικό τους κείμενο.

Κατόπιν, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχτεί ή να απορρίψει το ενιαίο κείμενο. Αν το αποδεχτεί, τότε θα πρέπει να ψηφιστεί στη Βουλή την Κυριακή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.