«Ο επιχειρηματικός κόσμος επικροτεί την απόφαση του υπουργού Οικονομικών να συναντηθεί σήμερα στο Παρίσι με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ κ. Γκουρία, με στόχο να προχωρήσουν επιτέλους στην Ελλάδα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», τόνισε π πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για την επικείμενη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία στο Παρίσι.

Όπως είπε ο κ. Μίχαλος: «Ελπίδα όλων μας είναι, αυτή τη φορά, οι προτάσεις που θα συμφωνηθούν και θα υιοθετηθούν να δίνουν πραγματικές λύσεις στα προβλήματα της χώρας που αφορούν πρωτίστως την πάταξη της γραφειοκρατίας για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την καλύτερη λειτουργία του τραπεζικού τομέα, και, βέβαια, τον εκσυγχρονισμό των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών.

Είναι θετικό το γεγονός ότι της συνάντησης Βαρουφάκη – Γκουρία έχει προηγηθεί η αναγκαία προεργασία κι έχουν προσδιοριστεί οι βασικοί άξονες στους οποίους θα πρέπει να επιχειρηθούν οι μεταρρυθμίσεις.

Η τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ θα συμβάλλει αποφασιστικά στην κατάρτιση ορθών προτάσεων, δεδομένης, άλλωστε και της προσωπικής εμπλοκής στο θέμα του επικεφαλής του Οργανισμού κ. Γκουρία. Αυτή τη φορά ευελπιστούμε ότι η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τον ΟΟΣΑ δε θα έχει ως  αποτέλεσμα μια αποτυχημένη «εργαλειοθήκη», όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν».