Στο σενάριο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους επικεντρώνεται με ρεπορτάζ της η γερμανική έκδοση των Financial Times. Έμφαση δίνεται στη διαφωνία του πρόεδρου της ΕΚΤ κ. Τρισέ με τη γερμανική κυβέρνηση σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι ιδιωτών επενδυτών στο δεύτερο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα.

Ο Τρισέ δείχνει για πρώτη φορά να δίνει το πράσινο φως ώστε οι τράπεζες να τοποθετούν τις επιστροφές κεφαλαίων από παλιά ομόλογα αμέσως πάλι σε νέους τίτλους, αναφέρει η εφημερίδα. «Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί στάση πληρωμών», δήλωσε ο Τρισέ. «Πρόκειται για κάτι, που η ΕΚΤ θα θεωρούσε κατάλληλο», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ προσπαθεί να βρει συμβιβαστική λύση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία συνδέει τη γερμανική βοήθεια για το νέο πακέτο διάσωσης με τη συμμετοχή ιδιωτών.

Ο Αντρέας Σμιτς, πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Τραπεζών, χαρακτήρισε το σχέδιο επιμήκυνσης αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων ως ρεαλιστική λύση, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα δεν θα απαλλαγεί από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.