Στα 2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη μετά φόρων της Τράπεζας Πειραιώς το πρώτο τρίμηνο του 2011, ενώ προ φόρων η Τράπεζα κατέγραψε κέρδη 10 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 25% σε σχέση με πέρυσι.

Άνοδο 11% σημείωσαν τα καθαρά λειτουργικά έσοδα διαμορφούμενα στα 383 εκατ. ευρώ από 345 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010. Τόκοι και προμήθειες αυξήθηκαν κατά 5 και 2% αντίστοιχα καλύπτοντας το 93% των καθαρών εσόδων λειτουργίας.

Σύμφωνα με την Τράπεζα, τα έξοδα λειτουργίας 198 εκατ. ευρώ μειώθηκαν κατά 3% σε ετήσια βάση, στο πλαίσιο του στόχου για μείωση του λειτουργικού κόστους του 2011 κατά 5%.

«Η πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ενίσχυσε τον ισολογισμό και βελτίωσε τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου μας. Στις δύσκολες συνθήκες της ελληνικής αγοράς ο δρόμος που ακολουθούμε είναι η συγκράτηση των δαπανών και η προσπάθεια βελτίωσης των εσόδων, παράλληλα με τη συνετή διαχείριση των κινδύνων και της ρευστότητας», σχολίασε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.

Σημείωσε εξάλλου πως το γεγονός ότι τα προ φόρων και προβλέψεων κέρδη αυξήθηκαν κατά 28% «επιβεβαιώνει την ορθότητα των προτεραιοτήτων και τη δυνατότητα παραγωγής θετικών αποτελεσμάτων της Τράπεζας». «Η προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχισθεί και στο μέλλον, εστιάζοντας συγχρόνως στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και των παραγωγικών κλάδων της.»