Σε νέα περίοδο αβεβαιότητας και αστάθειας προειδοποίησε ότι εισέρχονται οι διεθνείς χρηματαγορές ο γενικός διευθυντής της αυστραλιανής τράπεζας ΑΝΖ, Μάικ Σμιθ, αναφερόμενες στις «νέες ανησυχίες για την οικονομική κρίση της Ελλάδας». 

Οι εξελίξεις του Σαββατοκύριακου προβάλλονται ιδιαίτερα από τον οικονομικό τύπο της Αυστραλίας.

Η εφημερίδα «The Age» στο σχετικό κείμενό της έχει τίτλο «Η κρίση του ευρώ βαθαίνει», ενώ παραθέτει και δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού που διαψεύδει ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Κάνει επίσης λόγο για «πανικό στις αγορές μετά την αναζωπύρωση των συζητήσεων για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».

Η εφημερίδα «The Australian Financial Review» επίσης αναφέρεται στη συνάντηση του Λουξεμβούργου και σημειώνει πως οι φήμες για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη διαψεύδονται, αλλά η ελληνική κρίση πλήττει το ευρώ. Κατά την ίδια εφημερίδα εξετάζεται η επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους με χαμηλότερα επιτόκια. Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η συζήτηση στη σύσκεψη της Παρασκευής περιστράφηκε γύρω από την επιμήκυνση του δανείου και της μείωσης των επιτοκίων δανεισμού, αλλά και γενικότερα γύρω από την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που απειλεί την ευρωζώνη.

«Τα καταστρεπτικά οικονομικά της Ελλάδας εξακολουθούν να στοιχειώνουν τις ήδη αγχωμένες και πιεσμένες χώρες της ευρωζώνης, προκαλώντας πανικό, μπροστά στο ενδεχόμενο εκ νέου αιτήματος για οικονομική ενίσχυση» αναφέρεται στο άρθρο/. Υπογραμμίζονται οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος, απευθυνόμενος στην Ε.Ε., ζητάει  «να αφήσουν την Ελλάδα να συνεχίσει απερίσπαστη τον αγώνα της» μετά την έκκληση του υπουργού Οικονομικών στη συνάντηση στο Λουξεμβούργου για χαλάρωση των ασφυκτικών πιέσεων.

Στην έγκυρη χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος ειδησεογραφική ιστοσελίδα «RWE News» καταγράφεται η στάση αναμονής και η ανησυχία στα διεθνή χρηματιστήρια μετά από την έντονη φημολογία περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ο αρθρογράφος επικαλείται δηλώσεις του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, σύμφωνα με την οποία δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Στην ηλεκτρονική έκδοση του πρακτορείου AAP, αναφέρεται ότι αυτές τις μέρες πραγματοποιείται έλεγχος των «πολύπαθων οικονομικών στοιχείων» από την τρόικα, προκειμένου να καθησυχαστούν οι φωνές που μιλούν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.