Μετά από 3 μήνες θα λάβουν ειδοποιητήριο για πληρώσουν φόρο ακίνητων, για το 2009 περίπου 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι. Τόσο χρόνο θα χρειαστούν οι υπηρεσίες του taxisnet για να εκκαθαρίσουν τις δηλώσεις Ε9 και να υπολογίσουν τον ΕΤΑΚ που θα έπρεπε να έχει καταβληθεί δύο χρονια πριν! Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 2,9 εκατομμύρια δηλώσεις, από 3,9 εκατομμύρια ιδιοκτήτες και έχουν βεβαιωθεί 279 εκατομμύρια ευρώ. Και όσο δεν εκκαθαρίζονται οι υπόλοιπες δηλώσεις παραμένουν στον αέρα έσοδα 100 εκ. ευρώ.

Μετά από ταλαιπωρία τριών μηνών το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι όλα είναι εντάξει με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISNET και το σύστημα δέχεται κανονικά τις φορολογικές δηλώσεις. Το υπουργείο υποστηρίζει μάλιστα μέχρι σήμερα το TAXISNet έχει παραλάβει 304 χιλιάδες, σχεδόν διπλάσιες από κάθε άλλη χρονιά την ίδια μέρα.
Από τα στοιχεία που συλλέγονται φαίνεται ότι τον τελευταίο μήνα το σύστημα ήταν διαθέσιμο κατά πάνω από 98%. Η μη διαθεσιμότητα οφείλεται συνήθως σε προγραμματισμένες αναβαθμίσεις ή παροδικά προβλήματα και σε καμία περίπτωση σε ελλείψεις των υποδομών.

«Είναι αυτονόητο ότι κάθε νέα υπηρεσία που προσφέρεται περνάει από ένα αναμενόμενο στάδιο προσαρμογής” υποστηρίζει στην ανακοίνωση του το ΥΠΟΙΚ.