Υποχωρούν και σήμερα οι τιμές μπρεντ και του αμερικανικού ελαφρού αργού μετά την αναθεώρηση σε «αρνητικές» των μακροπρόθεσμων προοπτικών του χρέους της γενικής κυβέρνησης στις ΗΠΑ από τη Standard & Poor’s.

Η εξέλιξη αυτή ενίσχυσε τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης για πετρέλαιο, ιδιαίτερα μετά τη χθεσινή προειδοποίηση από υπουργούς χωρών-μελών του ΟΠΕΚ ότι το ακριβό πετρέλαιο θα θέσει σε δοκιμασία τις οικονομίες των καταναλωτριών χωρών. Η προειδοποίηση αυτή ήρθε μετά την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας ότι μείωσε το Μάρτιο την παραγωγή της κατά 800.000 βαρέλια την ημέρα, λόγω έλλειψης ζήτησης.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Ιουνίου του αργού τύπου μπρεντ υποχώρησε έως και στα 119,76 δολάρια, για να ανακάμψει στη συνέχεια στα 120,34 δολάρια, σημειώνοντας απώλειες 1,27 δολαρίων στο βαρέλι, σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Μαΐου του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχώρησε έως και στα 105,74 δολάρια. Στη συνέχεια, ανέκαμψε στα 105,95 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες 1,17 σεντς στο βαρέλι, σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Χθες, η Standard & Poor’s διατήρησε αμετάβλητη την αξιολόγηση της για την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ σε AAA. Είπε, ωστόσο, ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μην καταλήξουν οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής στις ΗΠΑ σε συμφωνία για τη μείωση του πελώριου ελλείμματος του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.