Κέρδη προ φόρων ύψους 7,61 εκατ. ευρώ σημείωσε το 2010 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας.

Η επαναλαμβανόμενη προ προβλέψεων οργανική κερδοφορία της Τράπεζας αυξήθηκε κατά 719% και ανήλθε στα 182,4 εκατ. ευρώ από 22,7 εκατ. ευρώ το 2009.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Πρόεδρος του ΔΣ, Κλέων Παπαδόπουλος «το 2010 υπήρξε μια πολύ δύσκολη χρονιά για τη χώρα μας. Η προσπάθεια να αποκατασταθούν δημοσιονομικές ανισορροπίες δεκαετιών και να ανακτηθεί η χαμένη ανταγωνιστικότητα της χώρας απαιτεί μια σειρά από επίπονες ανατροπές.

Οι αλλαγές στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά, στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η απελευθέρωση των δυνάμεων της ελληνικής οικονομίας απαιτούν θυσίες και η χώρα αντιμετωπίζει σημαντικές βραχυπρόθεσμες δυσκολίες.

Το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αντιμέτωπο με τα γνωστά θέματα ρευστότητας, πασχίζει να αναχρηματοδοτήσει την ελληνική οικονομία και πραγματοποιεί σημαντικές προσπάθειες να ενισχύσει τα κεφάλαια του και να αποκαταστήσει την δυναμικότητά του.

Η συγκυρία είναι αναμφισβήτητα δύσκολη. Επειδή όμως ίσως ποτέ σε αυτή τη χώρα δεν έγιναν τόσο πολλά σε τόσο λίγο χρόνο, θα παραμείνω αισιόδοξος καθώς θα απελευθερώνονται οι παραγωγικές δυνάμεις της Ελληνικής οικονομίας και η χώρα θα ξαναβρίσκει το θετικό πρόσημο στην οικονομική δραστηριότητα.

Μέσα λοιπόν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία το ΤΤ παρέμεινε μία εναλλακτική Τράπεζα με κοινωνικό και ηθικό προσανατολισμό, που σκοπό έχει να στηρίζει και να χρηματοδοτεί την πραγματική οικονομία και τον Έλληνα πολίτη.
Τη χρονιά που πέρασε το ΤΤ διοχέτευσε στην ελληνική οικονομία πάνω από 1δισ. ευρώ σε νέα δάνεια σε περισσότερα από 32.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Κυρίως όμως το ΤΤ αναδείχτηκε το 2010 και ως μία ισχυρή Τράπεζα.»