Μικρή πτώση σημείωσαν σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση πρόσφατων κερδών, αναμένοντας επιβράδυνση της συχνότητας βομβαρδισμών στη Λιβύη.

Το μπρεντ υποχώρησε 0,5% μετά την άνοδο 1% που είχε σημειώσει χθες, πρώτη μέρα διαπραγματεύσεων στις αγορές μετά την έναρξη χρήσης βίας των δυτικών δυνάμεων κατά του καθεστώτος Καντάφι.

Αρχικά οι τιμές σημείωσαν άνοδο 0,3%, καθώς οι εξελίξεις στην Υεμένη και τη Συρία δικαίωναν εν μέρει τους φόβους για επέκταση της πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής στη Μέση Ανατολή. Η Societe Generale εκτίμησε μάλιστα ότι η ένταση στην περιοχή έχει προσθέσει στην τιμή του μπρεντ ένα επιτίμιο κινδύνου ύψους 15 με 20 δολαρίων στο βαρέλι. 

Για παραμονή των τιμών του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα για πολλούς μήνες πριν υποχωρήσουν κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι κάνει λόγο η Commerzbank AG. 
 
Νωρίς το μεσημέρι, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Μαΐου του αργού τύπου μπρεντ διαμορφωνόταν στα 114,76 δολάρια, χάνοντας 20 σεντς στο βαρέλι, σε σχέση με τη χθεσινή τιμή «κλεισίματος». Νωρίτερα, είχε ανέλθει έως και στα 115,50 δολάρια, πριν υποχωρήσει έως και στα 114,29 δολάρια.

Οι επενδυτές διαπραγματεύονταν, την ίδια ώρα, το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου του αμερικανικού ελαφρού αργού στα 102,83 δολάρια, 26 σεντς στο βαρέλι κάτω από το χθεσινό «κλείσιμο». Η διακύμανση της τιμής του συμβολαίου ήταν εντός εύρους 103,43 δολαρίων και 102,50 δολαρίων.