Στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν ποτέ καταγραφεί φτάνει σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, διαμορφούμενη στο 1,64 ευρώ το λίτρο μετά το «άλμα» ενός λεπτού το λίτρο που έκανε το Σαββατοκύριακο.

Η ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους στη διακίνηση υγρών
καυσίμων που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα, μετατέθηκε για
την ερχόμενη Πέμπτη. Τα συναρμόδια υπουργεία παραμένουν πάντως σε ετοιμότητα και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην αγορά καυσίμων αλλά και τις επιπτώσεις τους στην υπόλοιπη αγορά.

Το προηγούμενο υψηλό, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Οικονομίας, ήταν 1,635 ευρώ, στις 21 Ιανουαρίου. Από την αρχή του μήνα η μέση τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, αύξηση  που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην άνοδο των διεθνών τιμών με αφορμή τις ταραχές σε Αίγυπτο και Λιβύη.

«Πρωτιά» στην ακρίβεια «χτυπούν» Κεφαλλονιά, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χίος, Χανιά και Κυκλάδες με τιμές που κλιμακώνονται έως 1,837 ευρώ το λίτρο.

Η χαμηλότερη τιμή καταγράφηκε σε Θεσσαλονίκη, Δράμα, Ημαθία, Αθήνα, Ανατολική Αττική και Κιλκίς με τιμές που ξεκινούν από 1,627 ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι πως η σούπερ αμόλυβδη σε τέσσερις νομούς έχει φτάσει μία ανάσα από τα… 2 ευρώ το λίτρο, στα 1,999 ευρώ (Χανιά, Ρέθυμνο, Μεσσηνία και Έβρος).

Την ανιούσα έχει πάρει και το πετρέλαιο θέρμανσης με τη μέση τιμή του να διαμορφώνεται στα 84,8 λεπτά το λίτρο, αυξημένη κατά 4,6 λεπτά σε σχέση με την αρχή του μήνα!

Η μέση τιμή ξεκινά από 82,1 λεπτά στη Δράμα και κλιμακώνεται έως 90,2 στην Κέρκυρα, ενώ η μέγιστη φτάνει έως και 96 λεπτά το λίτρο.