Την ανάγκη μείωσης των εργοδοτικών εισφορών των εξαγωγικών επιχειρήσεων και άμεσης εφαρμογής του μέτρου της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά 25%, από 1ης Ιανουαρίου 2011, θέτει με επιστολή του στο ΥΠΑΑ, ο ΣΒΒΕ.

Με επιστολές της Διοίκησης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011, προς την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ζητείται η συνέχεια της προσπάθειας για επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας.

Ο ΣΒΒΕ προτείνει μείωση των εργοδοτικών εισφορών των εξαγωγικών επιχειρήσεων και άμεση εφαρμογή του εξαγγελθέντος μέτρου μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά 25%, από 1ης Ιανουαρίου 2011.

Στην πρώτη επιστολή εκφράζεται ικανοποίηση για την προσπάθεια του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να προωθήσει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, που να βασίζεται στην εξωστρέφεια, ενώ ζητείται η συνέχιση της προσπάθειας, με μέτρα που θα λειτουργήσουν προσθετικά στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Με τη δεύτερη επιστολή ο Σύνδεσμος επανέρχεται στην εξαγγελθείσα μείωση κατά 25% των εργοδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων σταδιακά έως το 2013, για την οποία εξέφρασε την ικανοποίησή του άμεσα, καθώς αποτελεί ανάσα ρευστότητας για τις επιχειρήσεις και συμβάλλει αποφασιστικά στη διασφάλιση θέσεων απασχόλησης.

Ο ΣΒΒΕ επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη κατάθεσης της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, με έναρξη εφαρμογής από 1ης Ιανουαρίου 2011 χωρίς κλιμάκωση του ποσοστού μείωσης έως το 2013, αλλά να ισχύσει από την αρχή το ποσοστό 25%.