Η διοίκηση του εργοστασίου «Γιούλα» στο Αιγάλεω ανακοίνωσε στους περίπου 300 εργαζομένους ότι θα μπει λουκέτο στην επιχείρηση, επικαλούμενη ζημιές. Για το θέμα έκανε παρέμβαση η ΓΣΕΕ, η οποία αφού τόνισε πως βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, ζήτησε την άμεση παρέμβαση των συναρμόδιων Υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και το εργοστάσιο να συνεχίσει τη λειτουργία του μέσω νέου επενδυτή.
Να αποτραπεί το λουκέτο στην υαλουργία και να διασωθούν όλες οι θέσεις εργασίας, ζήτησαν και ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης και οι βουλευτές Έφη Αχτσιόγλου και Θεανώ Φωτίου, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.
Το λουκέτο στην υαλουργία «Γιούλα» στο Αιγάλεω θα οδηγήσει στην ανεργία και θα αφήσει χωρίς εισόδημα περίπου 300 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, τονίζουν οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς και επισημαίνουν ότι η μονάδα έχει αδιάλειπτη λειτουργία που ξεπερνά τα 70 χρόνια και το προσωπικό της στην πλειοψηφία του εργάζεται στην επιχείρηση για τουλάχιστον δύο δεκαετίες.
Υπογραμμίζουν, ακόμα, πως η Διοίκηση πιέζει τους εργαζόμενους για οικειοθελείς αποχωρήσεις -με «δόλωμα» την προσαύξηση των αποζημιώσεων- ώστε να επιταχύνει το λουκέτο, κάτι που σημαίνει πως αν απομακρυνθούν με αυτόν τον τρόπο, δεν θα λάβουν ούτε επίδομα ανεργίας.
«Τη στιγμή που η κυβέρνηση αυτοεπαινείται για τις επιδόσεις της οικονομίας και τον ρυθμό ανάπτυξης -που προφανώς δεν έχουν βελτιώσει τη θέση των εργαζομένων, παρά μόνο τα κέρδη και τα υπερκέρδη- έρχεται το λουκέτο σε μία παραγωγική μονάδα, με περίπου 300 εργαζόμενους να οδηγούνται στην ανεργία», σημειώνουν.
Αναφέρουν, επίσης, πως το κλείσιμο του εργοστασίου «Γιούλα» θα στερήσει από τη χώρα μας μία σημαντική παραγωγική μονάδα και ταυτόχρονα θα οδηγήσει σε περαιτέρω οικονομική υποβάθμιση την ήδη πολλαπλά επιβαρυμένη Δυτική Αθήνα.
Οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς ρωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς αν γνώριζαν για το λουκέτο στην υαλουργία «Γιούλα», πώς θα παρέμβουν για να αποτραπεί, για να διασωθούν όλες οι θέσεις εργασίας και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και πώς συνάδει το λουκέτο σε μία παραγωγική μονάδα με περίπου 300 εργαζόμενους, με τις θριαμβολογίες για την πορεία της οικονομίας.