«Fun fact: Ο πλανήτης Γη έχει ηλικία 4,5 δισεκατομμυρίων ετών. Η ανθρωπότητα; Περίπου 140.000 ετών. Επιτρέψτε μου να το εξηγήσω καλύτερα: Εάν συμπυκνώσετε τη διάρκεια ζωής της Γης σε 24 ώρες – αυτή είναι μια ολόκληρη μέρα – τότε ήμασταν εδώ για – τύμπανα παρακαλώ – τρία δευτερόλεπτα.
Και κοιτάξτε τι κάναμε. Με μετριοφροσύνη έχουμε ονομάσει τους εαυτούς μας homo sapiens, που σημαίνει σοφός άνθρωπος. Αλλά είναι στην πραγματικότητα ο άνθρωπος τόσο σοφός; […]
Ναι, διασπάσαμε το άτομο, ναι φτιάξαμε έξυπνες μηχανές που ταξιδεύουν στο σύμπαν σε αναζήτηση νέων πλανητών, αλλά την ίδια περίοδο τα ίδια αυτά άτομα που διασπάσαμε δημιούργησαν πυρηνικό πόλεμο. Όχι αυτό δεν μπορεί να είναι σοφία. Η σοφία είναι διαφορετική. Όταν η εξυπνάδα μιλάει, η σοφία ακούει και πρόθυμα κλείσαμε τα αυτιά μας στις κραυγές της Μητέρας Φύσης και κλείσαμε τα μάτια μας σε όλα τα σημάδια για βοήθεια».
Ένα βίντεο που μετράει χρόνια ζωής και κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Short Film στον διαγωνισμό Global Video Competition του Connect4Climate του World Bank Group το 2016, παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ.
Καταιγίδες πιο ισχυρές από ποτέ, τυφώνες, ξηρασία, φωτιές, εξαφάνιση ειδών, αποψίλωση δασών… σε τρία δευτερόλεπτα, εξηγεί το βίντεο των Spencer Sharp και Prince Ea.
«Ο χρόνος έχει ουσία και μόνο μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και να φτάσουμε στο τέταρτο δευτερόλεπτο» καταλήγει το βίντεο.