Ένας ακόμα λύκος αποτελεί το τρίτο θύμα τροχαίου για το 2010. Πρόκειται για μία ενήλικη θηλυκή λύκαινα, 8 ετών, η οποία βρέθηκε νεκρή από τροχαίο ατύχημα που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στην Εθνική Οδό Φλώρινας Έδεσσας στο ύψος της διασταύρωσης Πύργων.

Η λύκαινα είχε διαμελισμένο σώμα με σπασμένη γνάθο, εξάρθρωση και των δύο αριστερών ποδιών και τραύματα στο κεφάλι.

Το τελευταίο διάστημα και μετά τη λειτουργία των διοδίων του Πολύμυλου η κίνηση στον συγκεκριμένο δρόμο έχει αυξηθεί ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση του αριθμού αλλά και της ταχύτητας διέλευσης των διερχόμενων οχημάτων καθώς διαπλατύνεται η οδός στην περιοχή του Άγρα.

Ο λύκος προστατεύεται σε όλη την Ευρώπη από τη νομοθεσία, με τη Σύμβαση της Βέρνης και την Οδηγία 92/43 της ΕΕ. Στην Ελλάδα, ο λύκος έπαψε να θεωρείται επιζήμιο είδος από το 1991 και χαρακτηρίζεται επίσημα «τρωτό» είδος.

Η συνεχής υποβάθμιση των βιοτόπων, η μείωση διαθεσιμότητας της φυσικής λείας όπως είναι τα οπληφόρα ζώα, η μεταστροφή της κτηνοτροφίας από ελεύθερη (εκτατική) σε σταβλισμένη (εντατική) αλλά και η αρνητική εικόνα του λύκου στη συνείδηση των ανθρώπων αποτελούν συνεχείς απειλές για το είδος.