Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε την εντυπωσιακή και αιματοβαμμένη μάχη ανάμεσα σε δύο τίγρεις που διεκδικούσαν την ίδια «επικράτεια», στο ιδιωτικό καταφύγιο Λοντολόζι στην Πραιτώρια της Νοτίου Αφρικής.
Η μάχη άρχισε με μία από τις τίγρεις που δάγκωσε το λαιμό της αντιπάλου της.

Πιστεύοντας πως το «θύμα» της είναι νεκρό, το αφήνει από τα σαγόνια της αλλά αντί η μάχη να λήξει εκεί, αρχίζει ένας δεύτερος ακόμα πιο δύσκολος «γύρος».

Ο Γερμανός φωτογράφος Marion Vollborn κατέγραψε τη σκηνή ενώ βρισκόταν σε σαφάρι.

«Τη μέρα πριν τραβήξω τις φωτογραφίες η ομάδα μας εντόπισε δύο αρσενικές τίγρεις να βηματίζουν στα όρια της ‘επικράτειάς’ της η καθεμία. Υπήρχε μια θηλυκή τίγρη που είχε ζευγαρώσει και με τα δύο αρσενικά και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ τεταμένη αλλά ακόμα δεν είχε συμβεί τίποτα», είπε ο φωτογράφος στη Daily Mail.

«Το πρωί ακούσαμε ξαφνικά ένα βρυχηθμό και κατευθυνθήκαμε εκεί από όπου ακουγόταν. Η μία τίγρη είχε αρπάξει την άλλη από το λαιμό και την κρατούσε, ήταν και οι δύο ακίνητες για αρκετά λεπτά. Ήταν τρομακτικό θέαμα, οι τίγρεις καλυμμένες με λάσπη, αίμα και νερό, μπορούσαμε να τις δούμε να βαριανασαίνουν. Η μία νόμισε πως ο αντίπαλός της ήταν νεκρός αλλά εκείνος άρπαξε την ευκαιρία για να σώσει τη ζωή του. Έτσι άρχισε μία εντυπωσιακή μάχη ζωής και θανάτου με τα αρσενικά να επιτίθενται το ένα στο άλλο. Οι βρυχηθμοί ήταν απίστευτα δυνατοί, κανείς μας δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτόν τον ήχο. Φοβόμασταν πως μία από τις δύο τίγρεις θα σκοτωθεί αλλά ευτυχώς έπειτα από 45 λεπτά φάνηκε ο νικητής, ο πιο δυνατός και νεότερος τίγρης.

Ως φωτογράφος μου φάνηκε πολύ θεαματικό όλο αυτό αλλά ως λάτρης των ζώων ήταν πολύ δύσκολο να το βλέπω», κατέληξε.


Δείτε τις φωτογραφίες…