Μια ακόμη περίπτωση εγκατάλειψης κατοικίδιου συνέβη στην περιοχή της Βούλας με θύμα αυτή τη φορά έναν άτυχο σκύλο ο οποίος μάλιστα έχει πρόβλημα όρασης.

Ο Άβακας ή αλλιώς Braille βρέθηκε σε ένα συγκρότημα κτιρίων όπου κάτοικοι του πρόσφεραν νερό και φαγητό. Μετά όμως από λίγες ημέρες, άρχισαν να υπάρχουν προβλήματα με ορισμένους κατοίκους, ενώ διαπιστώθηκε ότι ήταν τυφλό. Έτσι μια οικογένεια αναγκάστηκε να τον φιλοξενήσει στο σπίτι της.

Αν και το σκυλί δεν έχει τσιπάκι, είναι εμφανές ότι προέρχεται από σπίτι, καταλαβαίνει και εκτελεί εντολές. Επιπλέον, δεν λερώνει ποτέ μέσα, ενώ θέλει να πηγαίνει βόλτα με λουρί. Δεδομένου ότι φορούσε λουρί και δεν είχε ούτε πληγές, ούτε βρωμιές, τη στιγμή που είναι τυφλό, φανερώνει ότι είχε μια οικογένεια που επέλεξε να τον εγκαταλείψει.

Η οικογένεια όμως που το φιλοξενεί προς τα παρόν, δεν μπορεί να το κρατήσει. Έτσι δημιουργήθηκε ένας λογαριασμός στο Facebook με σκοπό την ανεύρεση ενός μόνιμου σπιτιού καθώς και την αποκατάσταση της υγείας, εφόσον αυτό είναι ιατρικά εφικτό. Η διεύθυνση της σελίδας είναι www.facebook.com/BrailleTheDog.