Με την αδρεναλίνη να ανεβαίνει και τα πλήθη να ουρλιάζουν γύρω τους, οι περήφανοι επιβήτορες μάχονται με πείσμα καθώς ρίχνονται ο ένας στον άλλο, σε μία παραδοσιακή κινέζικη αλογομαχία.

Η «εκδήλωση» διοργανώθηκε για τον εορτασμό του τέλους του τρύγου στην περιοχή Rongshui, στην επαρχία Guangxi, και οι ντόπιοι συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν αυτό που οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτηρίζουν σκληρό και βάρβαρο.

Οι αλογομαχίες είναι δημοφιλείς στην Κίνα -και σε πολλά άλλα μέρη της Ασίας- όπου το «άθλημα» χρονολογείται εδώ και τουλάχιστον πέντε αιώνες.

Οι επιβήτορες οδηγούνται κοντά σε ένα θηλυκό άλογο σε οίστρο, το οποίο απομακρύνεται μόλις τα αρσενικά διεγερθούν, κι έτσι το ένα ρίχνονται στο άλλο.

Εάν τα άλογα και πάλι αρνούνται τη μάχη, οι διοργανωτές χρησιμοποιούν κι άλλες μεθόδους για να τα εξοργίσουν και να τα τρομάξουν, μαστιγώνοντάς τα ή πυροβολώντας στον αέρα.

«Είναι σκληρό κι απάνθρωπο και δεν ξέρω γιατί το κάνουν», δήλωσε η Vivian Farrell, πρόεδρος του Διεθνούς Ταμείου για τα Άλογα, που κάνει καμπάνιες για να το σταματήσει.

«Λένε πως είναι παράδοση. Παράδοση ήταν και η θυσία παιδιών αλλά δεν τη συνεχίζουμε», πρόσθεσε, τονίζοντας πως κίνητρο είναι η αγάπη των κινέζων για τον τζόγο.

«Το βασανιστήριο αυτών των ζώων για χάρη της διασκέδασης είναι αξιοθρήνητο. Η παράδοση ποτέ δεν δικαιολογεί τη σκληρότητα και δεν υπάρχει χώρος γι’ αυτά σε μία πολιτισμένη κοινωνία», τόνισε εκπρόσωπος της ΡΕΤΑ.

Οι αλογομαχίες έχουν απαγορευτεί σχεδόν σε όλο τον κόσμο αλλά ακόμα συνεχίζονται σε χώρες όπως οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία, η Νότια Κορέα και η Κίνα.

Δείτε τις φωτογραφίες