Στον γλυκό πειρασμό της σοκολάτας λίγοι μπορούν να αντισταθούν, αν δεν πάρουμε όμως μέτρα και μάλιστα γρήγορα, τότε θα πρέπει να μάθουμε να το κάνουμε. Γιατί οι μέρες της σοκολάτας φαίνεται πως είναι μετρημένες, όσο η κλιματική αλλαγή απειλεί και αυτόν τον κλάδο. Τα 2/3 του παγκόσμιου κακάο προέρχονται από τη Δυτική Αφρική και ειδικά από την Ακτή Ελεφαντοστού, τον μεγαλύτερο παραγωγό κακάο διεθνώς. Το κακάο χρειάζεται για να αναπτυχθεί ειδικές συνθήκες άφθονης υγρασίας και βροχοπτώσεων, το κλίμα της Δυτικής Αφρικής αλλάζει όμως και μάλιστα γοργά.
Η αγαπημένη μας σοκολάτα απειλείται με… εξαφάνιση
Σε επείγουσες λύσεις καλούν οι ειδικοί αν θέλουμε να επιβιώσει το κακάο στα επόμενα 30 χρόνια
