Αποφασίσατε να ομορφύνετε τον κήπο/ μπαλκόνι σας ή να δημιουργήσετε το δικό σας μποστανάκι; Ξεκινήστε αγοράζοντας τα απαραίτητα βασικά εργαλεία κηπουρικής!

Επισκεφτείτε τα ειδικά μαγαζιά που πουλούν εργαλεία κήπου. Εκεί θα βρείτε μια σειρά από προϊόντα που υπόσχονται να σας μυήσουν στα μυστικά της κηπουρικής. Η λίστα του κηπουρού περιλαμβάνει τα εξής:

Γάντια κήπου. Ότι και να θέλετε να κάνετε στον κήπο σας, είναι απαραίτητα για να προστατευθείτε από αγκάθια ή κλαδάκια. Επίσης, θα προστατέψουν τα χέρια σας από το φουσκάλιασμα και τις κοκκινίλες και δεν επιτρέπουν στα χώματα να μπαίνουν στα νύχια σας και να δημιουργούνται μύκητες.

Φτυάρι- τσάπα- τσουγκράνα. Το τρίπτυχο της επιτυχίας…. του κήπου! χωρίς αυτά, δε μπορείτε να φυτέψετε τίποτα. Χρησιμοποιείστε το φτυάρι για να σκάψετε το σημείο που θέλετε να φυτέψετε, την τσάπα για να προετοιμάσετε το χώμα και την τσουγκράνα για να ανακατεύετε το χώμα με το λίπασμα με τα δόντια της και να ισιώνετε τα χώματα με το πίσω λείο της μέρος.

Κλαδευτήρι. Θα σας φανεί πολύ χρήσιμο όταν θα πρέπει να κόψετε κλαδιά. Πρέπει να είναι κοφτερό και αποτελεσματικό για να μην ξεφτίζει τις άκρες του κλώνου στα κλαδέματα.

Καρότσι ή θήκη. Εντάξει, αν έχετε μπαλκόνι, μια θήκη είναι αρκετή. Εκεί θα έχετε όλα σας τα εργαλεία καθαρά και τακτοποιημένα για να τα χρησιμοποιείτε ανά πάσα στιγμή. Για εσάς που έχετε κήπο, το ειδικό καρότσι είναι απαραίτητο, και θα το χρειαστείτε αν πρέπει να μεταφέρετε βαριά αντικείμενα, σακιά με χώματα ή λιπάσματα, μεγάλες γλάστρες αλλά και σκουπίδια.