Οι μαθητές στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα Λύκεια της Χίου θα μάθουν να συμβιώνουν και να συμπεριφέρονται σωστά στα ζώα στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, μέλος της οποίας είναι και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου.

Τα σεμινάρια, που θα διαρκέσουν από τις 14 έως τις 25 Νοεμβρίου, γίνονται σε συνεργασία του υπουργείου Παιδείας και του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων και των αρμόδιων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι επισκέψεις στα σχολεία θα διαρκούν μια ώρα και θα περιλαμβάνουν τρία διαφορετικά προγράμματα, προσαρμοσμένα στην ηλικία των μαθητών:

Νηπιαγωγείο, Α’ και Β’ τάξεις δημοτικού:  εικοσάλεπτη παρουσίαση οπτικού υλικού για τα ζώα συντροφιάς στο σπίτι και την ασφαλή αντιμετώπισή τους έξω από αυτό. Οι μαθητές θα ζωγραφίζουν γάτες και σκύλους και όσα χρειάζονται για να ζήσουν ευτυχισμένα. Στόχος είναι να τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας υπεύθυνης στάσης απέναντι στα ζώα, μέσα από τη σωστή πληροφόρηση.

Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεις δημοτικού: παρουσίαση σχετικά με τις αρχές της συμπεριφοράς και της βιολογίας των ζώων συντροφιάς, τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις μας απέναντί τους. Οι μαθητές να μάθουν πώς πρέπει να φροντίζουν και να συμπεριφέρονται στα αδέσποτα, ενώ θα γίνει αναφορά σε εξωτικά είδη και σε είδη που βρίσκονται σε τσίρκο και ζωολογικούς κήπους.

Γυμνάσιο – Λύκειο: οι μύθοι γύρω από τα ζώα με αναφορές στη βιολογία και στη συμπεριφορά τους και η σχέση του ανθρώπου με αυτά.

Πηγή: zoosos.gr