Η ιταλική εταιρεία Enel φαίνεται πως θα δραστηριοποιηθεί στην αναπτυσσόμενη αγορά της Τουρκίας. Η εταιρεία θα προχωρήσει όπως ανακοίνωσε σε γεωθερμικά έργα, με την προϋπόθεση όμως η κυβέρνηση της χώρας να τα επιδοτήσει. «Η Enel Green Power ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ανάπτυξη του γεωθερμικού δυναμικού της Τουρκίας», σημείωσε ο Ρουτζέρο Μπερτάνι, μέλος του Κέντρου Γεωθερμίας της EGP.

«Θεωρούμε τη χώρα αυτή ως στρατηγική για τα έργα μας στον συγκεκριμένο τομέα. Είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα πλην της Ιταλίας, που μπορεί να συγκεντρώσει αξιόλογες γεωθερμικές επενδύσεις, αρκεί να τεθεί από την κυβέρνηση ένα σύστημα επιδοτήσεων», συμπλήρωσε.

Η πρώτη σχετική συμφωνία της εταιρείας στην κατεύθυνση της γεωθερμίας ήταν η σύσταση της EGP Jeotermal Turkey, τον Ιανουάριο του 2011, από κοινού με την τουρκική Uzun. Η εταιρεία ανήκει σε ποσοστό 99% στην EGP και κατά 1% στην Meteor, δηλαδή την κοινοπραξία της Uzun και της G-Energy. Με τον τρόπο αυτό, η EGP επιδιώκει να αναπτύξει τις 143 γεωθερμικές άδειες που διαθέτει η Meteor σε περιοχές όπως οι ακτές του Αιγαίου και η Σμύρνη.