Ο τυφώνας Irene αναμένεται να «χτυπήσει» την ανατολική Βόρεια Καρολίνα το ερχόμενο Σάββατο καθώς η πορεία που χαράζει έχει βάλει ως «στόχο» την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, όπου έχουν αρχίσει ήδη να εκκενώνονται πόλεις.

«Η υπόλοιπη ανατολική ακτή βρίσκεται μέσα στον δρόμο αυτής της καταιγίδας» δήλωσε ο ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων, Μπιλ Ριντ, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής διάσκεψης που είχε με τον διοικητή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, Κρεγκ Φούγκεϊτ.

Το Εθνικό Αμερικανικό Κέντρο Τυφώνων εκτιμά ότι δε θα πληγούν μόνο οι ακτές των ΗΠΑ, αλλά ότι σε κίνδυνο βρίσκονται και πολιτείες στο εσωτερικό της χώρας.

Ο κ. Ριντ υπογράμμισε ότι καθώς ο Αϊρίν θα κινείται προς το Ντέλαγουερ, το Μέριλαντ, την Βιρτζίνια και το νότιο Νιου Τζέρσεϊ, αφού περάσει από τη Βόρεια Καρολίνα, θα μπορεί ακόμη να είναι ένας επικίνδυνος τυφώνας κατηγορίας 2 της πενταβάθμιας κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον.

Εν τω μεταξύ, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί αγνοούνται στην Δομινικανή Δημοκρατία, μετά από το πέρασμα του τυφώνα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σχεδόν, 38.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, ενώ περίπου 2.000 σπίτια έχουν καλυφθεί πλήρως από νερό.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η «επικίνδυνη Irene» κατευθύνεται προς τις βορειοδυτικές Μπαχάμες.