Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος, που διοργάνωσε η Γραμματεία Εθελοντισμού & ΜΚΟ της ΝΔ σε συνεργασία με την Κοινωνική Οργάνωση «ΑΓΑΠΗ» που στηρίζεται στην κοινωνία των ενεργών πολιτών και του εθελοντισμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης.

Η Έλενα Ράπτη, Γραμματέας Εθελοντισμού & ΜΚΟ της ΝΔ, μαζί με μέλη και φίλους της Γραμματείας Εθελοντισμού και της Κοινωνικής Οργάνωσης «ΑΓΑΠΗ» διένειμαν από ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο περίπτερο έντυπο ενημερωτικό υλικό και γλαστράκια με βασιλικό ως μια συμβολική χειρονομία για την αξία του πρασίνου στη ζωή μας.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία της Κοινωνικής Οργάνωσης «ΑΓΑΠΗ», οι διερχόμενοι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν σχετικό ερωτηματολόγιο, στο πλαίσιο διεξαγωγής τρίτης έρευνας κοινού υπό την επιστημονική επίβλεψη της εταιρείας δημοσκοπήσεων ALCO.

Στόχος της Γραμματείας Εθελοντισμού & ΜΚΟ της ΝΔ ήταν η ανάδειξη των θεμάτων του περιβάλλοντος και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Η Έλενα Ράπτη, Γραμματέας Εθελοντισμού & ΜΚΟ της ΝΔ και Ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Οργάνωσης «ΑΓΑΠΗ» έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι πολύ θετικό πως οι πολίτες ανταποκρίνονται με μεγάλη προθυμία στο μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Κάθε μέρα και περισσότεροι συμμετέχουν σε οικολογικές ενέργειες, συναισθάνονται τις τραγικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τις βλέπουν να επηρεάζουν πλέον την ποιότητα της ζωής τους. Δεκάδες πολίτες συμμετείχαν σε μια σημαντική έρευνα για το περιβάλλον. Πήραν να φυτέψουν ένα βασιλικό σ’ ένα μοναδικό συμβολισμό της σχέσης του πράσινου με τη ζωή μας. Εμείς θα είμαστε σταθεροί στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε πολίτες με οικολογική συνείδηση, να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο το περιβαλλοντικό κίνημα».