Η LG Electronics συνεχίζει τη μακρά της δέσμευση για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των προϊόντων της, με τους νέους ψυγειοκαταψύκτες 385 λίτρων και τα ψυγεία-ντουλάπα (Side-by-Side) 614 λίτρων, τα οποία είναι τα πρώτα ψυγεία που κατατάσσονται, αντίστοιχα, στην ενεργειακή κλάση Α+++ και Α++ σύμφωνα με την ενεργειακή ετικέτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την εξοικονόμηση της ενέργειας που επιτυγχάνεται χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία γραμμικού συμπιεστή (Linear Compressor) της LG, οι συγκεκριμένες συσκευές χαρακτηρίζονται επίσης από τις μεγαλύτερες εσωτερικές χωρητικότητες της αγοράς.

Ο γραμμικός συμπιεστής λειτουργεί σε συνδυασμό με μία έξυπνη εσωτερική κατανομή και πιο λεπτή μόνωση, ώστε να μεγιστοποιηθεί ο χώρος τόσο στους ψυγειοκαταψύκτες όσο και στα ψυγεία-ντουλάπα, κάτι το όποιο πράγματι αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι ψυγειοκαταψύκτες της LG διαθέτουν τη μεγαλύτερη χωρητικότητα της κατηγορίας τους. Παρέχοντας μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο χώρο την αποθήκευση των προϊόντων, τα νέα ψυγεία της LG προσφέρουν περισσότερο χώρο για τα τρόφιμα, το οποίο για τους καταναλωτές συνεπάγεται λιγότερες επισκέψεις στο supermarket.
Πιο συγκεκριμένα, ο ψυγειοκαταψύκτης, χάρη στη μοναδική τεχνολογία του γραμμικού συμπιεστή της LG συντηρεί την εσωτερική θερμοκρασία σταθερή, διατηρώντας τα τρόφιμα φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα, ενώ χρησιμοποιεί έως και 50% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τους ψυγειοκαταψύκτες ενεργειακής κλάσης Α+. Επιπλέον, η βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση μεταφράζεται σε εξοικονόμηση χρημάτων, καθώς επίσης, και σε ετήσια μείωση των εκπομπών CO2 έως και 93 κιλά. Ακόμη, υιοθετώντας το νέο ελικοειδή μετατροπέα θερμότητας, ο ψυγειοκαταψύκτης βελτιώνει σημαντικά την κατανομή της θερμότητας και διατηρεί τη θερμοκρασία του ψυγείου σταθερή και χαμηλή με ακόμη πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Παράλληλα, η ύπαρξη λιγότερων σημείων τριβής – ένα αντί τεσσάρων που διαθέτουν οι συμβατικοί συμπιεστές – συμβάλλει στη σημαντική μείωση των επιπέδων θορύβου και ενισχύει την ανθεκτικότητα της συσκευής, επιτρέποντας στην LG να παρέχει εγγύηση 10 ετών για το μηχανισμό του γραμμικού συμπιεστή. Επιπλέον, ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του ψυγειοκαταψύκτη έχει αποσπάσει τις διακρίσεις iF Design Award και Red Dot Design Award τη φετινή χρονιά.

Σε ότι αφορά το ψυγείο-ντουλάπα (Side-by-Side), εκτός από το γραμμικό συμπιεστή, υιοθετεί και μία σειρά ευφυών και καινοτόμων τεχνολογιών της LG, οι οποίες βελτιώνουν την ενεργειακή αποδοτικότητα. Το 2010, η LG απέσπασε την ενεργειακή κλάση Α++ για το ψυγείο ντουλάπα με υψηλή θήκη παροχής νερού, καθιστώντας το ως την πρώτη συσκευή τέτοιου τύπου που λαμβάνει αυτή την κατάταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φέτος, το νέο ψυγείο ντουλάπα (Side-by-Side) της LG ενσωματώνει επιπλέον τη λειτουργία Home-Bar, διατηρώντας την ενεργειακή κλάση Α++ όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας.

Τέλος, ο πρωτοποριακός Slim Door Mounted Ice Maker εξοικονομεί χώρο και παρέχει μία εύχρηστη και συμπαγή παγομηχανή ενσωματωμένη στην πόρτα της συσκευής. Κατά αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται μεγαλύτερος όγκος του αξιοποιήσιμου εσωτερικού χώρου, χωρίς να αυξάνεται το συνολικό μέγεθος του ψυγείου ή να μειώνεται η ενεργειακή απόδοση.

Με τις συγκεκριμένες διακρίσεις στην ενεργειακή ετικέτα των νέων ψυγείων της, η LG καταδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι ακολουθεί τη δέσμευσή της απέναντι στους οικολογικούς προσανατολισμούς, προσφέροντας ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα τα οποία κάνουν τη ζωή των καταναλωτών ευκολότερη και πιο «πράσινη», γιατί Life’s Good!