Διάσχιση του φαραγγιού των Στενών Γκρεμνών στην Κνημίδα διοργανώνει την Κυριακή ο ποδηλατικός ορειβατικός σύλλογος «Προβομάστορες» μαζί με τον ΕΟΣ Χαλκίδας.

Το ραντεβού θα δοθεί στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στις 8:30 το πρωί. Η ομάδα θα μετακινηθεί με αυτοκίνητα έως τη περιοχή Βλογιά Αγίου Κωνσταντίνου και από μονοπάτι θα ανέβει στον αυχένα όπου υπάρχουν ερείπια Ενετικού οχυρού.

Από εκεί θα περπατήσει σε δασικό δρόμο και μονοπάτι μέχρι τη κοίτη του χείμαρρου Ξηριά. Έπειτα από σύντομη στάση θα συνεχίσει την ανάβαση από παραποτάμιο μονοπάτι που θα οδηγήσει στο στενό φαράγγι.

Η ομάδα θα περπατήσει κάτω από τους τεράστιους βράχους που το νερό έχει σμιλέψει εκατομμύρια χρόνια. Θα κινηθεί ως την έξοδο του φαραγγιού σε χαρακτηριστικά χαλάσματα νερόμυλου και θα επιστρέψει από την ίδια διαδρομή
στη περιοχή της Βλογιάς.

Με τα αυτοκίνητα η ομάδα θα πάει για χαλαρό μπάνιο στις Ιαματικές πηγές Καλλυντικών Κουνιαβίτη και θα καταλήξει σε ταβέρνα της περιοχής για γεύμα.

Η διαδρομή αυτή ενδείκνυται για αρχαρίους.

η ομάδα θα χρειαστεί να περπατήσει και μέσα στο νερό και γι’ αυτό όσοι αποφασίσουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν 2ο ζευγάρι παπούτσια και κάλτσες καθώς και μαγιό πετσέτα για το μπάνιο.

Β.Δ.1-Ω.Π.5-Υ.Δ.400μ.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως τις 10 στις 4/6/2011

Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι:
1) Κωστής Πετρόπουλος, τηλ.6974507311
2) Γιάννης Σταματίου για τον ΕΟΣ Χαλκίδας
3) Κώστας Κούτας για τον ΕΟΣ Χαλκίδας

Για περισσότερες πληροφορίες: Κωστής Πετρόπουλος, τηλ. 6974507311, email [email protected].