Χωματερή – βόμβα για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία αναπτύσσεται σε κοντινή απόσταση από το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στο Βόλο. Οικοπεδική έκταση κοντά στον κόμβο Σέσκλου ακριβώς δίπλα στην εθνική οδό Βόλου – Λάρισας δείχνει να έχει μετατραπεί σε… οργανωμένο παράνομο σκουπιδότοπο, με όγκους αντικειμένων -ακόμη και ύποπτων ως προς την επικινδυνότητά τους- να «ξεφυτρώνουν» με πυκνότητα ανάμεσα από τη χαμηλή βλάστηση.

Οι εικόνες βουνών από απορρίμματα διαχωρισμένων μεταξύ τους, μαρτυρούν ότι δεν πρόκειται για βιαστική απόρριψη σκουπιδιών, αλλά για καλά μελετημένες κινήσεις, όπως αποκαλύπτει ο Ταχυδρόμος.

Το ζήτημα λαμβάνει ακόμη πιο σοβαρές διαστάσεις, εάν αποδειχθεί βάσιμη η πληροφορία ότι με την επικίνδυνη επιχείρηση σχετίζεται το ίδιο άτομο, το όνομα του οποίου ενεπλάκη μετά από καταγγελία σε πρόσφατο μείζον περιβαλλοντικό ζήτημα με διακίνηση τοξικών αποβλήτων.

Μπάζα, χαλασμένα έπιπλα και συσκευές, μεγάλες πλαστικές σακούλες με ένδειξη που δείχνουν ότι το πρώην περιεχόμενό τους ήταν άκρως επικίνδυνο, τεράστια ξύλινα καρούλια, πλαστικά και ατσαλένια παλιά εξαρτήματα αυτοκινήτων… Και όλα αυτά σε κοντινή απόσταση από το ΧΥΤΑ του Βόλου!

Ο εφιάλτης των ανεξέλεγκτων χωματερών δείχνει δίχως τέλος. Οι καταστροφικές συνέπειες είναι εμφανείς, ενώ ο κίνδυνος να αποτελέσει ο σκουπιδότοπος εστία εκδήλωσης πυρκαγιάς αυξημένος.