Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011, ξεκίνησε μια περιοδεία σε 27 Ευρωπαϊκές πόλεις με σκοπό την Δημιουργία περιβάλλοντος κατάλληλου για τον εθελοντισμό στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ενίσχυση των διοργανωτών εθελοντικών δραστηριοτήτων για βελτίωση της ποιότητας των εθελοντικών δραστηριοτήτων, την Αναγνώριση των εθελοντικών δραστηριοτήτων και την Ευαισθητοποίηση για την αξία και τη σημασία του εθελοντισμού.

Μετά τις Βρυξέλες, την Βουδαπέστη, την Βιέννη, την Λισσαβόνα, το Λουξεμβούργο και τη Μαδρίτη ήρθε και η σειρά της Αθήνας. Η περιοδεία φιλοξενήθηκε από την Πέμπτη 17/3 έως την Τετάρτη 23/3 στη Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Στην εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού έλαβε μέρος και ο ΑΡΧΕΛΩΝ με τον Θεόδωρο Μπένο-Πάλμερ, τη Θεώνη Καρκούλια και με τη συμπαράσταση της εθελόντριας Βαρβάρας Δονού. Η εκδήλωση με θέμα «Προστασία περιβάλλοντος και Προστασία ζώων» που διοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 στη Τεχνόπολις στο Γκάζι. Στο περίπτερο του ΑΡΧΕΛΩΝ είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε παιδιά από σχολεία που παρευρέθηκαν, νεαρούς μαθητές από τον ΟΑΕΔ αλλά και απλούς επισκέπτες της εκδήλωσης. Ο Διευθυντής του Συλλόγου, Θεόδωρος Μπένος-Πάλμερ, συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τη σημασία της έννοιας του εθελοντισμού. Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Φυλακτού «THE ARCHELON BUBBLE» και δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες να παίξουν με τα πρωτότυπα επιτραπέζια παιχνίδια μας, «Θαλασσινά Ταξίδια», για την προστασία των θαλασσίων χελωνών και των απειλούμενων ζώων της θάλασσας.

Η συμμετοχή μας ήταν στα πλαίσια της καμπάνιας του ΑΡΧΕΛΩΝ ανεύρεσης Ελλήνων εθελοντών για τα προγράμματα προστασίας της θαλάσσιας χελώνας στο πεδίο (Ζάκυνθο, Πελοπόννησο και Κρήτη) αλλά και ημιαπασχολούμενων εθελοντών στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στη Γλυφάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη εθελοντών Θεώνη Καρκούλια στο τηλέφωνο 210 5231342 ή με email: [email protected], αλλά και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου στο www.archelon.gr .