Το διαστημόπλοιο Starliner της Boeing ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής του στη Γη – αλλά οι αστροναύτες που υποτίθεται ότι θα μετέφερε μένουν πίσω στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το άδειο σκάφος, το οποίο έχει τεθεί σε αυτόνομη λειτουργία, αποσυνδέθηκε από το δορυφορικό εργαστήριο που βρίσκεται σε τροχιά.

Η κάψουλα, η οποία αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα μετά την εκτόξευσή της με επιβαίνοντες τους Μπουτς Γουίλμορ και Σούνι Γουίλιαμς της Nasa, κρίθηκε πολύ επικίνδυνη για να τους μεταφέρει στο σπίτι τους όπως τονίζει το BBC.

Αντ’ αυτού θα επιστρέψουν με ένα SpaceX Crew Dragon, αλλά όχι πριν από τον Φεβρουάριο – παρατείνοντας την οκταήμερη παραμονή τους στον ISS σε οκτώ μήνες.

Η πτήση επιστροφής του Starliner θα διαρκέσει έξι ώρες και αφού επανέλθει στη Γη θα χρησιμοποιήσει αλεξίπτωτα για να επιβραδύνει την κάθοδό του και να προσγειωθεί στο λιμάνι White Sands στο Νέο Μεξικό το Σάββατο.

Η Nasa δήλωσε νωρίτερα ότι ο Μπουτς και η Σούνι ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση και σε τακτική επαφή με τις οικογένειές τους.