Υπερασπιζόμενη τους νέους κανονισμούς για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου η κυβέρνηση Ομπάμα θέτει σε ύψιστη προτεραιότητα φέτος την αντιμετώπιση των προκλήσεων που παρουσιάζονται, σύμφωνα με δήλωση ανώτερου αξιωματούχου του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) έχει διατάξει τα κράτη να αρχίσουν την έκδοση αδειών αερίων του θερμοκηπίου που θα επιτρέψουν τις εκπομπές από τους μεγαλύτερους ρυπαντές, όπως τα διυλιστήρια πετρελαίου, οι σταθμοί καύσης άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και οι βιομηχανίες γυαλιού και τσιμέντου, με αποτέλεσμα μηνύσεις.

«Οι ρυθμιστικές ενέργειες της EPA είναι κρίσιμης σημασίας για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων και θα παραμείνουν σε υψηλή προτεραιότητα το 2011», φέρεται να δήλωσε η Ignacia Moreno, βοηθός εισαγγελέα για το περιβάλλον του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ωστόσο το Τέξας, που φιλοξενεί εκατοντάδες εργοστάσια που θα υπόκειται στους κανονισμούς, ανακοίνωσε ότι οι κανόνες πιθανόν να βλάψουν την οικονομία του.

πηγή: greenbusiness