Λίγες ημέρες μας χωρίζουν μόλις από την αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων και οι γειτονιές σε όλες της περιοχές της Αττικής έχουν «ντυθεί» με τα γιορτινά τους. Όπως και τα καθιερωμένα στέκια σε καθεμία από αυτές που καλούν για απολαυστικές εξόδους για απογευματινό κρασάκι ή βραδινό ποτό και ccoktails με τους φίλους.

Check Me – Κηφισιά

Από τα στέκια στην Κηφισιά που αποτελούν ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Σε κεντρικό σημείο επί της Αργυροπούλου (νο12, τηλ. 210 8010494) στο Check Me η μέρα ξεκινάει με αρωματικό καφέ και πλούσιες επιλογές για brunch, συνεχίζει με light προτάσεις για μεσημεριανό και κλείνει με προσεγμένα cocktails κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σας. Ο κατάλογός του είναι γεμάτος με προτάσεις που βάζουν σε πειρασμό, ανάμεσα στις οποίες λαχταριστά γλυκά, πλούσια ζυμαρικά και δροσερές σαλάτες. Συνοδεύονται ιδανικά με κάποιο από τα επιλεγμένα κρασιά της προσεγμένης wine list, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα delivery και μάλιστα με ποδήλατο!

Zebra – Ψυχικό

Από τα μαγαζιά που δεν έχουμε συνηθίσει στο Ψυχικό, το Zebra (Περικλέους 7) προστέθηκε στο δυναμικό της περιοχής πριν λίγο καιρό και μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να κερδίσει το κοινό. Με έμφαση ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια, σημείο αναφοράς του αποτελεί η μπάρα του, στην οποία παρασκευάζονται ενδιαφέρονται signature cocktails, δια χειρός Ηλία Μαρινάκη. Ενδιαφέρουσες και οι bar- food προτάσεις του, που συνοδεύον ιδανικά το ποτό σας.

Noel

Το πρώτο στέκι στην πόλη που εστίασε τόσο πολύ στο εξεζητημένο και άκρως προσεγμένο design, το Noel θα μας θυμίζει πάντα την αγαπημένη μας περίοδο του χρόνου -Noel στα γαλλικά σημαίνει Χριστούγεννα. Με το χώρο να ανανεώνεται βάσει concept, σίγουρα θα πρέπει να το επισκεφτείτε αν θέλετε να βιώσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων σε όλο της το μεγαλείο.

Upupa Epops – Πετράλωνα

Ο τσαλαπετεινός (Αλκμήνης 7 & Θεανούς), όπως είναι η επιστημονική ορολογία του upupa epops, παρόλο που μετρά ελάχιστα χρόνια λειτουργίας στα Πετράλωνα, από την πρώτη κιόλας στιγμή κατάφερε να κερδίσει το κοινό της περιοχής, και όχι μόνο. Ο ρετρό χαρακτήρας και η vintage αισθητική του χώρου κάνουν τη διαφορά, την ώρα που η έμφαση δίνεται στα cocktails, τα οποία καταφέρνουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις του κοινού. Διαθέτει αξιοζήλευτη κάβα, προσιτή σε όλους.

Ιστιοπλοϊκός – Πειραιάς

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία στον Πειραιά, στο γραφικό λιμανάκι του Μικρολίμανου, ο Ιστιοπλοϊκός σας υποδέχεται με άκρως ανανεωμένη «εμφάνιση» σε έναν μοντέρνο χώρο με βασικά χαρακτηριστικά τα γήινα χρώματα, τις μοντέρνες γραμμές και έντονο το στοιχείο του ξύλου. Με την αίσθηση ότι αιωρείστε πάνω από τη θάλασσα, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας σε ένα όμορφο περιβάλλον. Προτιμήστε την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Οι εικόνες που απλώνονται μπροστά σας απλά μαγικές.

Mosaiko Cocktail Bar – Γλυφάδα

Από τα πιο δημοφιλή στέκια της Γλυφάδας (Λαοδίκης 30) με θαμώνες που δεν το αλλάζουν με κανένα άλλο στέκι, vintage διακόσμηση, δυνατή μπάρα με έμφαση στα cocktails, ενημερωμένη κάβα και χαλαρή ατμόσφαιρα μπαρ κέντρου. Στα δυνατά χαρτιά του τα guests με διάφορους djs, ενώ στα ακούσματά του κυρίως οι indie ποπ-ροκ μουσικές.