Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιο είναι το παλαιότερο εστιατόριο στη χώρα σας; Η NetCredit σχεδίασε έναν χάρτη με σχετικές πληροφορίες για σχεδόν κάθε χώρα του κόσμου. Εντυπωσιακά infographics που δημιούργησε προσφάτως η εταιρεία επιτρέπουν στους «κολλημένους» με την ιστορία να περιδιαβούν το «The Oldest Restaurant in (Almost) Every Country».
Στον εν λόγω χάρτη ως το πιο παλιό μέρος όπου μπορεί να φάει κανείς στην Ελλάδα αναφέρεται «Η Παλιά Ταβέρνα του Ψαρρά» στην Πλάκα. Στεγασμένη σε δύο παλιά αρχοντικά ακριβώς κάτω από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου, συγκαταλέγεται στις πιο ιστορικές ταβέρνες, όχι μόνο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, αλλά ολόκληρης της χώρας μας, καθώς λειτουργεί από το 1898. Σήμερα σερβίρει μια ενδιαφέρουσα γκάμα σε ψάρια, καθώς και προτάσεις της ελληνικής κουζίνας.
Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι στο Μαρόκο το παλαιότερο εστιατόριο είναι το «Chez Dimitri», που ξεκίνησε να σερβίρει το 1928 και σήμερα προσφέρει μουσακά! Το παλαιότερο στον κόσμο –που εξακολουθεί να σερβίρει μέχρι σήμερα– είναι το «St. Peter Stifts Kulinarium» στην Αυστρία, που πρωτολειτούργησε το 803 και σήμερα ο επισκέπτης εδώ μπορεί να γευθεί βιενέζικο σνίτσελ και άλλα τοπικά κρέατα και τυριά. Πολλά από τα εστιατόρια στον χάρτη σερβίρουν παραδοσιακές συνταγές που άντεξαν στον χρόνο, αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ.
Παρότι στην Ευρώπη βρίσκονται τα 10 παλαιότερα εστιατόρια του κόσμου που λειτουργούν σήμερα, κάθε ήπειρος υπερηφανεύεται για τους δικούς της γευστικούς βωμούς στον Λούκουλο. Το «El M’Rabet» άνοιξε στην Τυνησία το 1630 και είναι το παλαιότερο ρεστοράν στην Αφρική. Οι επισκέπτες στην Κολομβία μπορούν στο «La Puerta Falsa» να φάνε ταμάλες στο παλαιότερο φαγάδικο της Νότια Αμερικής (άνοιξε το 1858). Έχοντας ιδρυθεί το 1153, το «Ma Yu Ching’s Bucket Chicken House» στην Κίνα χρησιμοποιεί συνταγές που από γενιά σε γενιά ξεκίνησαν από τον αρχικό ιδιοκτήτη, τον Μα Γιου Τσινγκ, και έφτασαν στις μέρες μας.