Η μυρωδιά από την ολόφρεσκη κρέμα που αναδύεται επί της Παναγή Τσαλδάρη στο Περιστέρι, απέναντι από την κεντρική παιδική χαρά, παρασέρνει σε ένα ταξίδι στο παρελθόν, στα χρόνια της παιδικής αθωότητας όταν όλα είχαν το δικό τους μοναδικό άρωμα.

Για τα Γαλακτοποιήματα Πάτσης ο λόγος και την επιτόπου παρασκευή του λαχταριστού τους γαλακτομπούρεκου στο ανοιχτό παρασκευαστήριο (εδώ γεμίζονται, επίσης, την ώρα της παραγγελίας τα τρίγωνα και «συναρμολογείται» το μιλφέιγ), με μια συνταγή που ταξιδεύει μέχρι την εποχή του Βυζαντίου.

Η ζεστή, τρεμουλιαστή και αρωματική κρέμα που ετοιμάζεται σε παραδοσιακά μπακιρένια καζάνια την ώρα της παραγγελίας, προετοιμάζεται με φρέσκο γάλα από επιλεγμένες ελληνικές φάρμες, μοσχομυριστό βούτυρο γάλακτος και ολόφρεσκα αβγά, αρωματίζεται με βανίλια, στρώνεται λαχταριστή λαχταριστή σε εκπληκτικό και τραγανό φύλλο κρούστας και ραντίζεται με παχύρευστο σιρόπι για να εσωκλείσει σε μόλις μία μπουκιά γεύσεις και αρώματα από τις καλύτερες παιδικές μας αναμνήσεις.

Το θεϊκό και το φρεσκοφουρνισμένο γαλακτομπούρεκο του Πάτση σερβίρεται πάντα ζεστό και αποτελεί την καλύτερη αφορμή για να έρθετε στο Περιστέρι. Η συνταγή που μένει ίδια και απαράλλαχτη από το 1977, όταν η μητέρα του ιδιοκτήτη την εφάρμοσε για πρώτη φορά ακολουθώντας τα μυστικά μιας βυζαντινής συνταγής, κάνει στην κυριολεξία τους πάντες να ομολογούν ότι ένα κομμάτι ισούται με κανένα! Γι αυτόν ακριβώς το λόγο διατίθεται τόσο σε κομμάτι όσο και σε οικογενειακή συσκευασία, στην κλασική εκδοχή του ή με φύλλο για κανταΐφι.

Με σεβασμό στην ποιότητα και την παράδοση, στα καταστήματα Πάτσης (δύο στο Περιστέρι και προσεχώς ακόμη ένα στα Βριλήσσια), παρασκευάζονται, επίσης, με μεράκι παραδοσιακό ρυζόγαλο και κρέμες (βανίλια, σοκολάτα), λαχταριστό προφιτερόλ (με σοκολάτα γάλακτος ή υγείας), εκμέκ με φύλλο κανταΐφι και ξηρούς καρπούς στη βάση, παραδοσιακοί λουκουμάδες με βιολογικό μέλι. Όλες αυτές οι γλυκές απολαύσεις του, μάλιστα, συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ μας σε κάποιο από τα τραπέζια του στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό του χώρο.

Κι αν όλα τα παραπάνω δελεαστικά γλυκά δεν σας είναι αρκετά για να έρθετε στο Περιστέρι, έχετε κατά νου ότι, ιδίως τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που η θερμοκρασία αγγίζει κόκκινο, στα Γαλακτοποιήματα Πάτσης σε καθημερινή βάση θα βρείτε 24 διαφορετικές γεύσεις ολόφρεσκου, λαχταριστού χειροποίητου παγωτού για να δροσιστείτε με τον πιο απολαυστικό, γλυκό και ευχάριστο τρόπο!


Πληροφορίες

Παναγή Τσαλδάρη 19, Περιστέρι

Τηλ. 2169007209


Γαλακτοποιήματα Πάτσης