Μοντέρνα μεζεδοπωλεία και παραδοσιακές ταβέρνες που έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού, σερβίρουν νόστιμα πιάτα και μεζέδες με value for money φιλοσοφία.

Η έξοδος με την παρέα δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι πολυέξοδη και οι οικονομικές προτάσεις που ακολουθούν το αποδεικνύουν και με το παραπάνω.

Βόλτα

Καθαρές γεύσεις συνδυασμένες υπέροχα και ισορροπημένες με τον ιδανικότερο τρόπο. Η Βόλτα (Ιπποθοντιδών 10) είναι ένα από τα πιο τίμια μεζεδοπωλεία στα Πετράλωνα, με value for money φιλοσοφία που αξίζει κανείς να ανακαλύψει. Πιάτα με επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της Ελλάδας γίνονται καθημερινά ανάρπαστα. Συκώτι με μήλο, καβουρμάς με πουρέ φασολάδας. Στα συν η πρόσχαρη και ευγενική εξυπηρέτηση, από τα σημεία αναφοράς του.

Δράμι

Ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο στην Αγία Βαρβάρα (Σίφνου 4 και Χανίων 47) που κερδίζει τις εντυπώσεις με τις πλούσιες μερίδες και την value for money φιλοσοφία του. Η εικόνα του θυμίζει πολύ παραδοσιακό μπακάλικο του ’50, ενώ η κουζίνα του δηλώνει μια αδυναμία στο κρέας. Επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της Ελλάδας, δημιουργούν γευστικούς μεζέδες για την παρέα. Ενημερωμένη λίστα σε ούζο και τσίπουρο και κρασί από Έλληνες μικροπαραγωγούς.

Νικήτας

Με περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας, αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες στου Ψυρρή. Η παραδοσιακή ταβέρνα Νικήτας βρίσκεται στον πεζόδρομο των Αγίων Αναργύρων και σερβίρει ελληνικές νοστιμιές. Φημίζεται για τα πεντανόστιμα μπιφτέκια του και σερβίρει, επίσης, χοιρινό κρασάτο στην κατσαρόλα, ζουμερά χειροποίητα σουβλάκια, φρεσκοκομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες.

Κυβέλη

Μοντέρνο μεζεδοπωλείο στη μικρή Πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, που έχει γίνει στέκι των ντόπιων τόσο για το τίμιο φαγητό του, όσο και για τη φιλική ατμόσφαιρά του. Από τα πιάτα που σίγουρα ξεχωρίζουν η παραδοσιακή φρουτάλια της Άνδρου, οι μυρωδάτοι κολοκυθοκεφτέδες, η τηγανιά από συκώτι και τα μαριναρισμένα παϊδάκια κοτόπουλου.

Παλιά Φάβα

Οικογενειακό ταβερνάκι κρυμμένο στα στενάκια μεταξύ Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης, με την κυρία Ντίνα στην κουζίνα της Παλιάς Φάβας (Αχαίων 38, Π. Φάληρο) να μαγειρεύει νόστιμες λιχουδιές, όπως εκείνες που θα έφτιαχνε και στο σπίτι της. Με πραγματική αγάπη και περισσό μεράκι γι αυτό που κάνει, η κυρία Ντίνα γεμίζει τις κατσαρόλες της καθημερινά με διαφορετικά μαγειρευτά, βασισμένα πάντα στις φρέσκες πρώτες ύλες.

Σεϋχέλλες

Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές που έχει κανείς στο Μεταξουργείο (Κεραμεικού 49), με νόστιμους μεζέδες και μαγειρευτά, που παρασκευάζονται από τοπικά προϊόντα. Το μενού ανανεώνεται αρκετά συχνά, αναλόγως την εποχή και τις διαθέσιμες πρώτες ύλες. Ωστόσο, από τα πιάτα σημείο αναφοράς του οι περίφημες παπαρδέλες με τον καβουρμά.

Δισάκι

Μικρό και παρεΐστικο εδεσματοπωλείο στο Νέο Ηράκλειο (Σαλαμίνος 9) με ποικίλους μεζέδες, τόσο με θαλασσινά όσο και με κρεατικά, σε value for money φιλοσοφία. Σε καθημερινή βάση υπάρχουν και διαφορετικά πιάτα ημέρας, να επιλέξετε εκείνο της αρεσκείας σας. Διαθέτει και ζωντανή μουσική.

Ρακί Μεζέ

Το Ρακί Μεζέ, ένα από τα πλέον αγαπημένα μεζεδοπωλεία στην Καλλιθέα (Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 334), διατηρεί αναλλοίωτη την ποιότητα των πρώτων υλών, σερβίροντας ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που χαρακτηρίζουν όλα τα εστιατόρια του Ομίλου Καστελόριζο.

Στη συνείδηση του κοινού έχει καθιερωθεί τόσο για τους γευστικούς μεζέδες του, όσο και για το Μενού της Παρέας, απ’ όπου παραγγέλνετε απεριόριστα όποια γευστική πρότασή του επιθυμείτε. Τα πιάτα είναι βασισμένα στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και άφθονη ρακή, που μαζί με την ελληνική μουσική, δημιουργούν τον ιδανικό συνδυασμό για άκρως παρεΐστικες στιγμές με βασικούς άξονες τη γεύση και το κέφι.