Στην καρδιά της Γλυφάδας, στην πλατεία Νυμφών, λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2018 το νέο all day ιταλικό εστιατόριο του γνωστού σεφ και ιδιοκτήτη του Burger Joint Γιώργου Παπακώστα.

Το Vittoria Gati, που έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις, μας δίνει έναν καλό λόγο να επισκεφτούμε την αγαπημένη περιοχή των νοτίων προαστίων οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Το γευστικό σενάριο στο Vittoria Gati ξεκινά να γράφεται από νωρίς με ποιοτικό καφέ και πρωινό και συνεχίζει με ένα all day menu το οποίο σερβίρεται μέχρι τις 01:00 το βράδυ. Ο κομψός, φωτεινός και εκλεπτυσμένος χώρος του κεντρίζει αμέσως το ενδιαφέρον με την αύρα που αποπνέει.

Η σχέση του Γιώργου Παπακώστα με την ιταλική γαστρονομική κουλτούρα κρατάει χρόνια, αφού ο πατέρας του, Γιάννης Παπακώστας, άνοιξε το πρώτο Casa di Pasta στο Κολωνάκι, το οποίο σύστησε στο αθηναϊκό κοινό μία άλλη εκδοχή της ιταλικής κουζίνας. Σε αυτό το μαγαζί ο Γιώργος, σε ηλικία 10 ετών, έφτιαξε τον πρώτο του espresso σε μια μηχανή μάρκας Vittoria Arduino.

Εξού και το Vittoria στο όνομα του νέου του εστιατορίου. Το δεύτερο μισό του ονόματος, Gati, προέρχεται από τα αρχικά των ονομάτων του Γιώργου, των αδερφών του, Αθανάσιου και Θεοφάνη, και του πατέρα τους Γιάννη.

Το μενού μας συστήνει ξανά σε μια φρέσκια και δημιουργική εκδοχή της ιταλικής κουζίνας, συνδυάζοντας παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονες τεχνικές.

Χειροποίητα κι ολόφρεσκα ζυμαρικά, κρεατικά δικής τους εισαγωγής (Black Angus, Wagyu) και λαχταριστές πίτσες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο με ζύμη ωρίμανσης και εντυπωσιάζουν με τους συνδυασμούς τους, θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε με το Steak tartare (bruschetta, μυρωδικά, τρούφα και παρμεζάνα), τα Polpette al Sugo (κεφτεδάκια με σάλτσα marinara και mozzarella) και την Burrata (bruschetta με πιπεριές agrodolce).

Οι πίτσες παραδίδουν μαθήματα γεύσης. Δοκιμάστε την κλασική Margherita και την Porcini και θα μας θυμηθείτε.

Προσθέστε στην παραγγελία μια pasta, όπως την εξαιρετική Puttanesca, και συμπληρώστε την απόλαυση με μια πληθωρική Bistecca (rib eye 400 γρ.) με σος bearnaise και πουρέ πατάτας.

Ο γλυκός επίλογος γράφεται με ένα απολαυστικό επιδόρπιο, όπως το Bignè alla crema.

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται απολαυστικά με signature cocktails που ετοιμάζονται στην μπάρα (δοκιμάστε οπωσδήποτε το Sooty Wood), αλλά και με μια εξαιρετική ποικιλία από επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα, εκ των οποίων οι 20 σερβίρονται και σε ποτήρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στη συσκευή coravin, με την οποία το κρασί σερβίρεται χωρίς να ανοιχτεί το μπουκάλι, μας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πολύ σπάνιες ποικιλίες σε προσιτές τιμές.

Οι λάτρεις του καλού φαγητού και της ιταλικής κουζίνας έχουν ήδη βάλει ψηλά στη λίστα με τα αγαπημένα τους το Vittoria Gati στη Γλυφάδα. Άλλωστε ποιος μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό να γευματίσει στο απόλυτο talk of the town;

Tip: Καλό θα ήταν πριν το επισκεφτείτε, να κάνετε μια κράτηση για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Πληροφορίες

Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα

Τηλ. 210 8944491

vittoriagati.com

 Vittoria Gati

 

 vittoriagati